Λαμπρή υποδοχή στον Λευτέρη Κοσμίδη από την οικογένεια της ελληνικής γυμναστικής

Την υποδοχή που αρμόζει σε έναν παγκόσμιο πρωταθλητή επιφύλαξε ο κόσμος της ελληνικής γυμναστικής στο Λευτέρη Κοσμίδη, αλλά και στα υπόλοιπα μέλη των Εθνικών ομάδων της ενόργανης, που επέστρεψαν το απόγευμα της Δευτέρας (25/10) από το Ρότερνταμ της Ολλανδίας, όπου συμμετείχαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών.

Τους αθλητές υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με ελληνικές σημαίες και λουλούδια πολλοί φίλοι και συγγενείς τους, τα μέλη του Δ.Σ. της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας με επικεφαλής τον πρόεδρο, Θανάση Βασιλειάδη, ο οποίος είχε επιστρέψει από το Ρότερνταμ μία ημέρα νωρίτερα, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής, ο οποίος συνεχάρη το Λευτέρη Κοσμίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στις ασκήσεις εδάφους.

«Ακόμα και τώρα, δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό που κατάφερα. Ήμουν βέβαιος ότι εάν εκτελούσα σωστά το πρόγραμμά μου θα τερμάτιζα ψηλά. Ενόψει της ερχόμενης χρονιάς, στόχος μου θα είναι να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και κυρίως να διεκδικήσω το μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τόκιο, ώστε να πάρω την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου», είπε ο 19χρονος πρωταθλητής, «πνιγμένος» στις αγκαλιές της μητέρας του, Σοφίας, του μεγαλύτερου αδερφού του και συναθλητή του στην Εθνική ανδρών, Ξενοφώντα (απουσίασε από την προετοιμασία για το Ρότερνταμ λόγω τραυματισμού) και πολλών άλλων συγγενικών και φιλικών του προσώπων.

Ο προπονητής του Λευτέρη Κοσμίδη, Γιώργος Αγγέλου, αναφέρθηκε και στους τελευταίους αγωνιστικούς στόχους της τρέχουσας χρονιάς: «Ο Λευτέρης θα αγωνιστεί στα παγκόσμια κύπελλα της Στουτγάρδης και της Γλασκώβης, με στόχο να κατακτήσει την 1η θέση στην παγκόσμια κατάταξη των ασκήσεων εδάφους, στην οποία πλέον είναι 2ος, μετά την επιτυχία του στο Ρότερνταμ».

Με χαμόγελο αναφέρθηκε στους επόμενους στόχους του και ο Βλάσης Μάρας, ο οποίος μέσα στο 2011 θα κυνηγήσει τη διατήρησή του στον ευρωπαϊκό «θρόνο» και την επιστροφή του στην παγκόσμια κορυφή. «Η δουλειά δεν σταματά, αυτό είναι βέβαιο. Θέλω να βελτιώσω ακόμα περισσότερο το πρόγραμμά μου στο μονόζυγο, γιατί αν δεν ρισκάρεις δεν μπορείς και να διακριθείς», είπε ο 27χρονος πρωταθλητής.

Τον επίλογο έβαλε ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης, ο οποίος επισήμανε: «Η φετινή χρονιά κλείνει για την ενόργανη με τον καλύτερο τρόπο, με ένα χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η επιτυχία του Λευτέρη Κοσμίδη δείχνει ότι υπάρχει βάθος και ότι η ελληνική γυμναστική θα συνεχίσει να φέρνει μεγάλες διακρίσεις, δικαιώνοντας όσους στηρίζουν και πιστεύουν το άθλημά μας».

Εικόνες από την άφιξη της ελληνικής αποστολής στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» (φωτογραφίες: Newsports)
afixi-rotterdam2010-01-kosmidis afixi-rotterdam2010-02-kosmidis afixi-rotterdam2010-03-kosmidis afixi-rotterdam2010-04-kosmidis-aggelou afixi-rotterdam2010-05-kosmidis-aggelou-vasiliadis afixi-rotterdam2010-06-kosmidis afixi-rotterdam2010-07-kosmidis afixi-rotterdam2010-08-kosmidis afixi-rotterdam2010-09-kosmidis afixi-rotterdam2010-10-kosmidis afixi-rotterdam2010-11-kosmidis afixi-rotterdam2010-12-kosmidis afixi-rotterdam2010-13-kosmidis afixi-rotterdam2010-14-bisbikou afixi-rotterdam2010-15-maras-stathopoulos afixi-rotterdam2010-16-maras-stathopoulos afixi-rotterdam2010-17-maras-michopoulou afixi-rotterdam2010-18