Θανάσης Βασιλειάδης: «Η ελληνική γυμναστική θα δικαιώνει πάντοτε όσους την στηρίζουν»

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής έπειτα από επτά ολόκληρα χρόνια, αποτέλεσε το ιδανικό φινάλε για την ελληνική συμμετοχή στο Ρότερνταμ. Ο θρίαμβος του Λευτέρη Κοσμίδη στις ασκήσεις εδάφους ήταν ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα των επιτυχιών για την ελληνική γυμναστική, μέσα από μια δύσκολη προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Βασιλειάδης.

«Γιορτάσαμε την επιτυχία χωρίς εξάρσεις. Ήρεμα, με μια μπύρα και ξεκούραση. Ήταν αυτό που ταίριαζε, έπειτα από μια τόσο μεγάλη προσπάθεια, που είχε όμορφο τέλος. Η χώρα μας και κατ’ επέκταση ο ελληνικός αθλητισμός περνά δύσκολους καιρούς και δεν πρέπει να το ξεχνάμε, παραμένοντας προσγειωμένοι. Είναι πάντως μεγάλη η χαρά μας που η ελληνική γυμναστική μπόρεσε να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και να χαρίσει ένα χαμόγελο στους Έλληνες. Νιώσαμε περήφανοι που ακούσαμε τον εθνικό ύμνο προς τιμήν του Λευτέρη Κοσμίδη. Τώρα, η δουλειά συνεχίζεται», είπε ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και συμπλήρωσε:

«Μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλους μας, οδεύει προς το τέλος της με έναν απολογισμό πολύ σημαντικό για την ελληνική γυμναστική. Ένα χρυσό και δύο ασημένια μετάλλια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης, χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τραμπολίνο, χρυσό στο Ρότερνταμ και έπεται συνέχεια, αφού έχουμε μπροστά μας και το παγκόσμιο πρωτάθλημα τραμπολίνο, όπου επίσης θα έχουμε μεγάλες προσδοκίες».

Καταλήγοντας, ο κ. Βασιλειάδης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους στέκονται στο πλευρό της ελληνικής γυμναστικής: «Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που μας στήριξε σ’ αυτή τη δύσκολη προσπάθεια και που χάρηκε μαζί μας για τη διεθνή καταξίωση των Ελλήνων πρωταθλητών, για άλλη μια φορά. Να είναι όλοι σίγουροι ότι η γυμναστική θα τους δικαιώνει πάντοτε…».

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου με την πτήση ΟΑ152 της «Olympic Air» από το Άμστερνταμ και αναμένεται να αφιχθεί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στις 18:05.