Λευτέρης Κοσμίδης: «Η καλύτερη εμφάνιση της καριέρας μου»

Δηλώσεις του πρωταθλητή των ασκήσεων εδάφους Λευτέρη Κοσμίδη και των ομοσπονδιακών προπονητών Δημήτρη Ράφτη και Αβραάμ Σαπρανίδη, μετά την εμφάνιση της Εθνικής ανδρών στον προκριματικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής, στο Ρότερνταμ:

Λευτέρης Κοσμίδης: «Έχω πάρα πολλές πιθανότητες να μπω στην οκτάδα του τελικού στις ασκήσεις εδάφους, αλλά προτιμώ να είμαι επιφυλακτικός και να περιμένω μέχρι το βράδυ της Τρίτης για να χαρώ, επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Είναι λίγοι, όμως, οι γνωστοί αθλητές που μπορούν να με περάσουν στη βαθμολογία. Ακόμα και ο κάτοχος του τίτλου, ο Ρουμάνος Μαριάν Ντραγκουλέσκου, είδαμε ότι αποκλείστηκε.
Η εμφάνισή μου ήταν πολύ καλή. Δεν λέω ‘τέλεια’, γιατί αυτή είναι μια λέξη που δεν θα την πω εύκολα. Εφόσον πάντως προκριθώ στον τελικό, θα μπορώ να πω ότι ήταν η καλύτερη εμφάνιση της καριέρας μου. Ποτέ άλλοτε δεν έχω καταφέρει να μπω στον τελικό ενός παγκόσμιου πρωταθλήματος
Σε ό,τι αφορά στην ομάδα, πιστεύω ότι πήγαμε καλά, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι δεν είχαμε τον Μαρκούση, που έμεινε εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού, τον Τσολακίδη, αλλά και τον Δουλκερίδη μετά το τρίτο όργανο. Νομίζω ότι θα τερματίσουμε μέσα στην 24άδα, πράγμα που ήταν και ο στόχος μας».

Δημήτρης Ράφτης (προπονητής Βλάση Μάρα και υπεύθυνος Εθνικής ανδρών): «Πιστεύω ότι θα μπούμε στην 24άδα της ομαδικής κατάταξης, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε. Υπό τις συνθήκες που αγωνίστηκε η ομάδα, πρέπει να είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Οι μικρότεροι αθλητές στάθηκαν πολύ καλά και ειδικά ο Καϊλίδης έκανε καταπληκτική εμφάνιση, αν σκεφτούμε ότι ήταν η πρώτη του παρουσία σε μεγάλη διοργάνωση. Επίσης, ο Μάρας κράτησε την ψυχραιμία του στον πλάγιο ίππο και στο άλμα, παρότι είχε προηγηθεί η πτώση στο μονόζυγο.
Σε ατομικό επίπεδο, θεωρώ δεδομένη την πρόκριση του Κοσμίδη στον τελικό του εδάφους. Θα είναι σημαντικό το να έχουμε ξανά εκπροσώπηση στους τελικούς οργάνων. Ο Μάρας δεν έπιασε την μπάρα στο πέταγμα. Ήταν το μοναδικό σημείο του προγράμματός του, το οποίο εκτελούσε σταθερά καλά τους τελευταίους δύο μήνες. Πάνω στον αγώνα, όμως, σήμερα δεν του βγήκε. Αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, μάλλον το παγκόσμιο δεν μας θέλει…».

Αβραάμ Σαπρανίδης (προπονητής Μιχάλη Δουλκερίδη): «Ο τραυματισμός του Μιχάλη στο έδαφος ήρθε λόγω μιας άτυχης στιγμής. Σε μία από τις διαδρομές του προγράμματός του, πάτησε λίγο λοξά το αριστερό του πόδι και έγινε η ζημιά. Ευτυχώς ο γιατρός της Ε.Γ.Ο., κ. Οδυσσέας Παξινός, μας ενημέρωσε πριν από λίγο ότι το παιδί γλίτωσε το κάταγμα και δεν θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση. Έχει πάθει ένα βαρύ διάστρεμμα και αισιοδοξούμε ότι σ’ ένα μήνα θα είναι τελείως καλά. Επίσης, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σ’ όλα τα παιδιά της ομάδας, που έδωσαν ό,τι είχαν για να πετύχουμε τον στόχο μας, κόντρα σ’ όλες τις ατυχίες».