Βλάσης Μάρας: «Στόχος μου στο παγκόσμιο, να πάω ακόμα καλύτερα από ό,τι στο ευρωπαϊκό»

Πέντε μήνες έπειτα από την εκπληκτική εμφάνιση στο Μπέρμιγχαμ και την κατάκτηση του πέμπτου ευρωπαϊκού τίτλου του στο μονόζυγο, ο Βλάσης Μάρας ανεβάζει κι άλλο τον πήχη, θέτοντας ως στόχο να αποδώσει ακόμα καλύτερα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής του Ρότερνταμ (16-24 Οκτωβρίου).

Ο κάτοχος των τριών από τα συνολικά έξι μετάλλια που έχει κατακτήσει η Ελλάδα στο θεσμό (χρυσό το 2001 στη Γάνδη και το 2002 στο Ντέμπρετσεν, χάλκινο το 2006 στο Άαρχους) θα κυνηγήσει τη διάκριση στο αγαπημένο του όργανο, βοηθώντας παράλληλα την Εθνική ανδρών ώστε να πάρει την υψηλότερη δυνατή θέση στην ομαδική κατάταξη. Βάσει του σχεδιασμού της ομάδας, ο 27χρονος πρωταθλητής θα αγωνιστεί στο μονόζυγο, στον πλάγιο ίππο, στο άλμα και ενδεχομένως και στους κρίκους.

«Η προετοιμασία κύλησε μια χαρά και είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Τον τελευταίο καιρό δούλεψα στις λεπτομέρειες του προγράμματός μου στο μονόζυγο, για να τελειοποιήσω την εκτέλεσή μου. Νομίζω ότι είμαι σε πολύ καλό δρόμο και περιμένω να έρθει η στιγμή του αγώνα», τόνισε ο Μάρας, που αναφερόμενος στους προσωπικούς του στόχους ξεκαθάρισε ότι βλέπει ως αντίπαλο μόνο τον ίδιο του τον εαυτό:

«Θα είμαι ικανοποιημένος μόνο αν κάνω μια καλύτερη εμφάνιση από ό,τι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Θέλω να πηγαίνω όλο και πιο μπροστά. Μπορεί να είναι και θέμα ημέρας το πώς θα αποδώσω, αλλά αυτό θέλω από τον εαυτό μου και τίποτα λιγότερο. Ισχύει ξανά το ‘ή πρώτος ή τίποτα’, που είχα πει και πριν από το περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα. Θα ρισκάρω, θα προσπαθήσω για το τέλειο και δεν πειράζει αν βγω τελευταίος πάλι. Φυσικά, αν βγει σωστά το πρόγραμμά μου όπως στο ευρωπαϊκό, τότε είναι μονόδρομος το μετάλλιο. Δεν χάνεται. Αλλά για να μη λέμε για μετάλλια, εγώ αυτό που θέλω είναι να κάνω καλύτερη εμφάνιση σε σύγκριση με το Μπέρμιγχαμ. Ας κάνουν οι αντίπαλοί μου ό,τι θέλουν, εμένα με απασχολεί μόνο η δική μου απόδοση».

Παράλληλα, δήλωσε αισιόδοξος για το πλασάρισμα της Εθνικής ανδρών στην 24άδα της ομαδικής κατάταξης, προκειμένου να αποκτήσει το δικαίωμα να εκπροσωπηθεί με έξι αθλητές και στο αντίστοιχο παγκόσμιο – προολυμπιακό του 2011 στο Τόκιο: «Η απουσία του τραυματισμένου Δημήτρη Μαρκούση πηγαίνει πίσω την ομάδα, αλλά και πάλι θα κατέβουμε για το καλύτερο. Πιστεύω ότι θα πετύχουμε τον στόχο που έχουμε βάλει και θα είμαστε μέσα στην 24άδα. Δεν είναι κάτι δύσκολο για μας. Τον τελευταίο χρόνο έχουμε δείξει ότι δεν εγκαταλείπουμε εύκολα την προσπάθεια μέσα στον αγώνα. Αυτό σημαίνει ότι κάνουμε λιγότερες πτώσεις και παίρνουμε καλύτερες βαθμολογίες».