Προωθούνται λύσεις στα προβλήματα της Ε.Γ.Ο., έπειτα από την συνάντηση με τον Γ.Γ.Α.

Ιδιαίτερα θετικά μηνύματα επιφύλασσε για τους ανθρώπους της ελληνικής γυμναστικής η συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι.

Ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης, ο γενικός γραμματέας Θανάσης Σταθόπουλος, συνοδευόμενοι από αντιπροσωπεία των προπονητών (Δημήτρης Ράφτης, Θανάσης Κοσμίδης, Κώστας Σιούτης) και των αθλητών των Εθνικών ομάδων ενόργανης γυμναστικής (Βλάσης Μάρας, Λευτέρης Κοσμίδης, Χρήστος Λυμπανοβνός, Λευτέρης Πετρούνιας, Βάσω Μιλλούση, Στεφανί Μπισμπίκου) άκουσαν με ικανοποίηση τον Γ.Γ.Α. να δεσμεύεται και να δρομολογεί λύσεις σε σημαντικά θέματα που τους απασχολούν.

Ο κ. Μπιτσαξής υπογράμμισε ότι θα καταβληθεί άμεσα το ποσό των 150.000 ευρώ, έναντι της τακτικής επιχορήγησης της Ε.Γ.Ο. για το 2010. Επιπλέον, τόνισε ότι πολύ σύντομα η Ομοσπονδία θα έχει εξοφληθεί πλήρως, αφού μέχρι τις 20 Οκτωβρίου θα υπογραφεί η απόφαση εκταμίευσης των υπόλοιπων 650.000 ευρώ, που θα αντιστοιχούν στην τελευταία δόση της φετινής επιχορήγησης, καθώς και του συμπληρωματικού ποσού των 60.000 ευρώ, που θα αντιστοιχούν στην στοχευμένη δράση του παγκοσμίου κυπέλλου ρυθμικής «Καλαμάτα 2010».

Επιπρόσθετα, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κατανόησε την ανάγκη της Ε.Γ.Ο. να εγκριθούν όλες οι αιτηθείσες αποσπάσεις των ομοσπονδιακών προπονητών που εργάζονται ως καθηγητές φυσικής αγωγής, αφού κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία των Εθνικών ομάδων. Ο κ. Μπιτσαξής δεσμεύτηκε να συμβάλει στην επίλυση του θέματος, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας.

Επίσης, έγινε δεκτό το αίτημα της Ομοσπονδίας για αντικατάσταση των φθαρμένων οργάνων γυμναστικής σε Κέντρα Υψηλών Επιδόσεων, με στόχο την άριστη προετοιμασία των Ελλήνων πρωταθλητών ενόψει του 2012.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης θα έχει αύριο το πρωί (Πέμπτη 07/10) συνάντηση στο γραφείο του Υπουργού Πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου, με αίτημα να καλύψει η Πολιτεία το υπόλοιπο από τις οφειλές ύψους 237.000 ευρώ προς τρίτους. Οι οφειλές αυτές ήρθαν στην επιφάνεια με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις που λήφθηκαν μέσα στο 2009, αλλά αντιστοιχούν σε χρέη που είχαν δημιουργηθεί από προηγούμενες διοικήσεις της Ομοσπονδίας προ του 2007.

Μετά την συνάντηση με τη διοίκηση της Ε.Γ.Ο., τους πρωταθλητές της ενόργανης και τους προπονητές τους, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εξέδωσε ανεξάρτητο Δελτίο Τύπου:

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του, τους αθλητές της Γυμναστικής (Βλάσης Μάρας, Ελευθέριος Κοσμίδης, Χρήστος Λυμπανοβνός, Ελευθέριος Πετρούνιας, Βασιλική Μιλούση, Στεφανί Μπισμπίκου), τους οποίους συνόδευαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θανάσης Βασιλειάδης, ο γενικός γραμματέας Θανάσης Σταθόπουλος και οι προπονητές τους. Τους συνεχάρη για τις επιτυχίες τους και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής Ανδρών-Γυναικών, που θα γίνει στο Ρότερνταμ, από 16 έως 24 Οκτωβρίου 2010.

Μετά τη συνάντηση, έγιναν οι παρακάτω δηλώσεις:

ΠΑΝΟΣ ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, έχει επιτελέσει φέτος πάρα πολύ σημαντικό έργο. Αυτό προκύπτει τόσο από την ευρύτητα συμμετοχής νέων στο άθλημα της γυμναστικής, όσο και από τις μεγάλες επιτυχίες που πέτυχαν οι αθλητές μας, στα παγκόσμια κύπελλα. Ήδη οι περισσότεροι έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου 2012 και ασφαλώς θα προκριθούν και αρκετοί ακόμη. Σήμερα τους συγχαρήκαμε για τις επιτυχίες τους και τους ευχηθήκαμε καλή επιτυχία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, στο Ρότερνταμ.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Τον τελευταίο καιρό έχουμε κάποια προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει όλη η ελληνική κοινωνία. Εμείς θέλουμε να στηρίξουμε το έργο της Ομοσπονδίας και των αθλητών της. Ζητήσαμε και είχαμε τη σημερινή επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι θα έχουμε την απαραίτητη οικονομική βοήθεια.

ΒΛΑΣΗΣ ΜΑΡΑΣ: Αυτό που αποκομίσαμε από τη συνάντησή μας με το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Πάνο Μπιτσαξή, είναι ότι θα μας βοηθήσει, ώστε να κάνουμε, όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία. Τώρα κοιτάμε μόνο τον αγώνα, που έχουμε μπροστά μας. Αυτό που μπορώ να πω από την πλευρά μου, όσον αφορά στην αθλητική μου δραστηριότητα, είναι ότι θα προσπαθήσω για το καλύτερο.

Στόχος μας για αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι η πρόκριση, ως ομάδας, για τον επόμενο αγώνα, οπότε θα γίνει και η οριστική πρόκριση, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και βέβαια να διεκδικήσουμε, όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις. Όσον αφορά εμένα προσωπικά, θα επιδιώξω την πρόκρισή μου στον τελικό του αγαπημένου μου αθλήματος, που είναι το μονόζυγο και γιατί όχι κάποιο μετάλλιο.

ΒΑΣΩ ΜΙΛΛΟΥΣΗ: Θεωρώ πολύ σημαντικό το ότι μας δέχθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού. Είναι πολύ ικανοποιητικό για μας, ότι μας είπε πως θα δοθούν τα χρήματα.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ: Αν και είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, ακούσαμε από τον κ. Μπιτσαξή θετικά λόγια και συγκεκριμένα ότι θα υπάρξει οικονομική βοήθεια. Φεύγουμε από εδώ με τη βεβαιότητα ότι, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν σήμερα, κάνουν ό,τι μπορούν, για να μας βοηθήσουν.

Προσωπικός μου στόχος είναι καταρχήν να πετύχω την είσοδό μου στον τελικό, στις ασκήσεις εδάφους, που είναι και το καλύτερό μου άθλημα και να προσπαθήσω για ένα μετάλλιο.

Φωτογραφίες από την συνάντηση με τον κ. Μπιτσαξή:
athlites-episkepsi-bitsaxis-oct2010-01 athlites-episkepsi-bitsaxis-oct2010-02 athlites-episkepsi-bitsaxis-oct2010-03 athlites-episkepsi-bitsaxis-oct2010-04 athlites-episkepsi-bitsaxis-oct2010-05 athlites-episkepsi-bitsaxis-oct2010-06