Από τρία μετάλλια στην Οστράβα για Μιλλούση και Κοσμίδη

Με τον καλύτερο τρόπο και με έξι μετάλλια ολοκληρώθηκε για τους Έλληνες αθλητές το παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής της Οστράβα, που αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό στην προετοιμασία τους για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ρότερνταμ (16-24 Οκτωβρίου).

Στη διοργάνωση της τσεχικής πόλης, η Βάσω Μιλλούση κατέκτησε τρία μετάλλια (χρυσό στους ασύμμετρους ζυγούς και στη δοκό ισορροπίας, αργυρό στο έδαφος) και ο Λευτέρης Κοσμίδης άλλα τόσα (χρυσό στο έδαφος, αργυρό στο άλμα, χάλκινο στους κρίκους), έπειτα από πολύ καλή εμφάνιση.

Η Βάσω Μιλλούση θριάμβευσε τόσο στους ασύμμετρους ζυγούς με 13,300 β. όσο και στη δοκό ισορροπίας με 14,600 β., ενώ πρόσθεσε στην συγκομιδή της και το αργυρό μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους με 12,900 β..

«Αυτή η εμφάνισή μου, με κάνει πολύ χαρούμενη και πιο σίγουρη για τον εαυτό μου ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Θα πάω στο Ρότερνταμ με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ήταν σημαντικό για μένα το ότι μπόρεσα να παρουσιάσω καλά τα προγράμματά μου και στις δύο ημέρες του αγώνα», δήλωσε η 26χρονη αθλήτρια του Κώστα Σιούτη και της Αναστασίας Δόντη.

Από την πλευρά του, ο Λευτέρης Κοσμίδης έφτασε τα 15 μετάλλια σε αγώνες της σειράς του παγκοσμίου κυπέλλου στην καριέρα του, ανεβαίνοντας στο βάθρο και στους τρεις τελικούς οργάνων στους οποίους συμμετείχε: Ήταν 1ος στο έδαφος με 15,350 β., 2ος στο άλμα με μέσο όρο 15,500 β. και 3ος στους κρίκους με 14,500 β..

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις επιδόσεις μου. Αγωνίστηκα σε τέσσερα όργανα εδώ και κατέκτησα τρία μετάλλια. Ήταν σημαντικό για μένα το ότι εκτέλεσα δύο διαφορετικά άλματα, για πρώτη φορά έπειτα από ενάμιση χρόνο, συνοδεύοντας αυτή την εμφάνιση με μετάλλιο. Ήταν μια δυνατή προπόνηση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, η οποία πήγε πολύ καλά», είπε ο 19χρονος πρωταθλητής και συμπλήρωσε: «Είναι πολύ όμορφο και τιμητικό για μένα το γεγονός ότι έχω φτάσει τα 15 μετάλλια σε παγκόσμια κύπελλα. Αυτοί οι αγώνες, άλλωστε, αποτελούν οδηγό για τις ακόμα μεγαλύτερες διοργανώσεις, τα παγκόσμια και τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα».

Τριπλή συμμετοχή στους τελικούς οργάνων είχε και ο Μπάμπης Καϊλίδης, ο οποίος κατετάγη 8ος στις ασκήσεις εδάφους με 13,175 β., 8ος στους κρίκους και 7ος στο μονόζυγο με 12,875 β. έχοντας πτώση.