Πολλά χαμόγελα και θερμές ευχές στο τεστ της Εθνικής ομάδας ανσάμπλ στον Άγιο Κοσμά

Απόλυτα επιτυχημένο ήταν το τελευταίο αγωνιστικό τεστ της ελληνικής ομάδας ανσάμπλ πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής της Μόσχας (20-26 Σεπτεμβρίου).

Στον αγώνα εξομοίωσης, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (18/09) στο Ε.Α.Κ. Αγίου Κοσμά, οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες (Αλεξάνδρα Γεωργοβασίλη, Μαριάνθη Ζαφειρίου, Σταυρούλα Σαμαρά, Αθηνά Τσινασλανίδου, Δέσποινα Τσουμαλάκου) ενθουσίασαν με την εκτέλεση των προγραμμάτων τους στα 5 στεφάνια και στις 3 κορδέλες / 2 σχοινάκια.

Η ανταμοιβή τους ήταν το θερμό χειροκρότημα και οι ευχές των σχεδόν 200 φίλων της ρυθμικής γυμναστικής, που βρέθηκαν στο προπονητήριο. Ανάμεσά τους ήταν μικρές αθλήτριες από εννιά σωματεία (Ο.Γ.ΗΡ.Α., Παλμός Αργυρούπολης, ΣΦΙΓΜΟΣ, Ολυμπιακός Ρυθμός, Γ.Σ. Ηλιούπολης, Ένωση Γαλατσίου, Αρμονία Παλαιού Φαλήρου, Θρίαμβος Ηλιούπολης, Ευρυάλη Γλυφάδας), που έδωσαν στα κορίτσια της Εθνικής ομάδας τις καλύτερες ευχές ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Εξάλλου, εκ μέρους του δ. σ. της Ε.Γ.Ο., παρέστησαν οι κυρίες Ελένη Μιχοπούλου, Μαρία Παπαδοπούλου και Θέμις Χαρίτου – Γιακουμέλου.

Η ελληνική πεντάδα λάνσαρε για πρώτη φορά στις 3 κορδέλες / 2 σχοινάκια τα νέα, εντυπωσιακά κορμάκια, τα οποία σχεδίασε και πρόσφερε η εταιρεία «V Leotards» (www.vleotards.com) της Βάσιας Μπακετέα, αποσπώντας κολακευτικά σχόλια, αλλά και τις ευχαριστίες των αθλητριών και του τεχνικού επιτελείου της ομάδας.

«Είμαι πολύ χαρούμενη από την εικόνα που παρουσίασαν τα κορίτσια. Μακάρι να κάνουν ανάλογη εμφάνιση και στη Μόσχα. Θα πάμε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα με ανεβασμένο ηθικό και με την πίστη ότι αυτή η ομάδα μπορεί να πετύχει», τόνισε η προπονήτρια της ελληνικής ομάδας, Καμέλια Ντουνάβσκα.

Η ομάδα του ανσάμπλ, η οποία θα συνεχίσει τις προπονήσεις της κατά τις επόμενες ημέρες, θα αναχωρήσει για τη Μόσχα την Τετάρτη (22/09) και θα μπει στη μάχη της διοργάνωσης το Σάββατο (25/09) συμμετέχοντας στον σύνθετο αγώνα, που παράλληλα θα αποτελέσει προκριματικό για τους τελικούς οργάνων της Κυριακής (26/09).

Στιγμιότυπα από την αποχαιρετιστήρια γιορτή (φωτογραφίες: Newsports)
ensemble-agios_kosmas-sep2010-1 ensemble-agios_kosmas-sep2010-2 ensemble-agios_kosmas-sep2010-3 ensemble-agios_kosmas-sep2010-4 ensemble-agios_kosmas-sep2010-5 ensemble-agios_kosmas-sep2010-6