Ανοίγει η αυλαία του παγκόσμιου πρωταθλήματος ρυθμικής

Έτοιμες να μπουν στη μάχη του 30ού παγκόσμιου πρωταθλήματος ρυθμικής γυμναστικής, στη Μόσχα, είναι οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες του ατομικού, οι οποίες από αύριο (Δευτέρα 20/09, 09:00 – 16:45 ώρα Ελλάδας) θα ξεκινήσουν την προσπάθειά τους στο στάδιο «Ολιμπίσκι» της ρωσικής πρωτεύουσας.

Στο πλαίσιο του γενικού αγώνα της διοργάνωσης, οι Ελληνίδες αθλήτριες (Μιχαέλα Μεταλλίδου, Βαρβάρα Φίλιου, Άρτεμη Γκαβέζου – Κάστρο) θα αγωνιστούν αύριο (20/09) στο σχοινάκι, την Τρίτη (21/09) στο στεφάνι, την Τετάρτη (22/09) στην μπάλα και την Πέμπτη (23/09) στην κορδέλα. Ο γενικός αγώνας χρησιμεύει για την απευθείας ανάδειξη της ομαδικής κατάταξης, ενώ παράλληλα αποτελεί προκριματικό για τους τελικούς του σύνθετου ατομικού και των επιμέρους οργάνων.

Οι πρωταθλήτριες του ατομικού πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί (19/09) την επίσημη προπόνησή τους στο στάδιο «Ολιμπίσκι» και άφησαν θετικές εντυπώσεις. «Όλα πήγαν καλά. Αισιοδοξούμε ότι τα κορίτσια θα κάνουν ένα πολύ καλό ξεκίνημα. Πρόκειται ασφαλώς για μια πολύ δύσκολη διοργάνωση, αλλά πιστεύουμε ότι τα παιδιά θα μπορέσουν να νικήσουν το άγχος, που είναι φυσιολογικό να υπάρχει πριν από έναν τέτοιο αγώνα», τόνισε η ομοσπονδιακή προπονήτρια Κυβέλη Χατζηβασιλειάδου.