Η παγκόσμια κοινότητα της Γυμναστικής τίμησε τη μνήμη της Ελένης Πολυχρονίδου στη Μόσχα

Η Ελένη Πολυχρονίδου είναι απούσα από το 30ό παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής της Μόσχας, αλλά οι πολυάριθμοι φίλοι της από όλο τον κόσμο διατηρούν τη μνήμη της ζωντανή… Πριν από την έναρξη της σύσκεψης προσανατολισμού για τους επικεφαλής των ξένων αποστολών, η πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής Γυμναστικής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), Μαρία Σισκόφσκα, ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή προς τιμήν της αξέχαστης προπονήτριας, η οποία έφυγε από τη ζωή πριν από ενάμιση μήνα.

Την σχετική είδηση ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της και η FIG, με τίτλο «Φόρος τιμής στην Ελένη από την κοινότητα της γυμναστικής». Το πλήρες κείμενο αναφέρει τα εξής:

«Στην έναρξη της σύσκεψης προσανατολισμού για τους αρχηγούς των αποστολών, η πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής Γυμναστικής της FIG ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Ελένης Πολυχρονίδου, εθνικής προπονήτριας της Ελλάδας και Διευθύντρια του αθλήματος της Γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, η οποία εξέλιπε στις 3 Αυγούστου έπειτα από μακρόχρονη ασθένεια.

Η κοινότητα της ρυθμικής γυμναστικής συγκλονίστηκε βαθιά από τον πρόωρο θάνατο της Πολυχρονίδου και θέλησε σ’ αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα να αποτίσει φόρο τιμής σε μια προπονήτρια γεμάτη ταλέντο και στοργή, η οποία επρόκειτο να καθοδηγήσει τις Ελληνίδες αθλήτριες εδώ στη Μόσχα».

fig-polychronidou-rhythmic-worlds-2010