Τεστ με ξεχωριστή λάμψη για την Εθνική ανδρών, κόντρα σε Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο

Τις δυνάμεις τους απέναντι στη Ρουμανία του σπουδαίου Μαριάν Ντραγκουλέσκου, τη Βουλγαρία και την Κύπρο, θα μετρήσουν οι Έλληνες αστέρες της ενόργανης γυμναστικής ανδρών, οι οποίοι το Σάββατο (28/08) στις 14:00 θα είναι «οικοδεσπότες» στην τετραεθνή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας, στη Θεσσαλονίκη, με είσοδο ελεύθερη για τους θεατές.

Ο αγώνας του Σαββάτου αποτελεί το πρώτο δυνατό τεστ ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος του Ρότερνταμ (16-24 Οκτωβρίου), στο οποίο η Εθνική καλείται να τερματίσει στην πρώτη 24άδα της ομαδικής κατάταξης, προκειμένου να έχει δικαίωμα συμμετοχής και στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2011, όταν και θα δοθούν τα πρώτα «εισιτήρια» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Η τετραεθνής συνάντηση θα διεξαχθεί -όπως και το προσεχές παγκόσμιο πρωτάθλημα- με σύστημα «6-5-4» (6 αθλητές ανά ομάδα, 5 από αυτούς αγωνίζονται σε κάθε όργανο, οι 4 καλύτερες βαθμολογίες ανά όργανο λαμβάνονται υπόψη). Από ελληνικής πλευράς, πάντως, θα συμμετάσχουν 12 αθλητές, χωρισμένοι σε δύο ομάδες. Την πρώτη εξάδα θα αποτελέσουν οι Βλάσης Μάρας, Βασίλης Τσολακίδης, Λευτέρης Κοσμίδης, Χρήστος Λυμπανοβνός, Δημήτρης Μαρκούσης, Μιχάλης Δουλκερίδης, ενώ τη δεύτερη εξάδα απαρτίζουν οι Λευτέρης Πετρούνιας, Σταύρος Κέκελος, Κώστας Μπαρμπάκης, Χαράλαμπος Καϊλίδης, Παναγιώτης Τούγκας και Γιάννης Τούγκας.

Σήμερα (Πέμπτη 26/08) το απόγευμα αναμένεται να αφιχθεί στη Θεσσαλονίκη η ομάδα της Ρουμανίας, με επικεφαλής τον Μαριάν Ντραγκουλέσκου, παγκόσμιο πρωταθλητή του 2009 στις ασκήσεις εδάφους και στο άλμα, αλλά και πολυνίκη του θεσμού στα συγκεκριμένα όργανα, με τέσσερις παγκόσμιους τίτλους σε καθένα από αυτά.

Μαζί με τον 30χρονο σταρ, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει τρία Ολυμπιακά μετάλλια στην συλλογή του από τους Αγώνες του 2004 (αργυρό στο έδαφος, χάλκινο στο ομαδικό και στο άλμα), θα λάβουν μέρος οι Φλάβιους Κότσι («αργυρός» παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα), Κριστιάν Μπατσάγκα, Οβίντιου Μπουιντόσο, Κοσμίν Γιάνκου και Αντρέι Ουρσάκε.

Για σήμερα (Πέμπτη 26/08) είναι προγραμματισμένη και η άφιξη της Βουλγαρίας, με την οποία θα αγωνιστούν οι Φίλιπ Γιάνεφ (5ος στο άλμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας), Γιάροσλαβ Βοβκ, Εμίλ Στοϊμένοφ, Βέλισλαβ Βάλτσεφ, Εμίλ Χριστόφ και Χρίστο Μαρίνοφ.

Εξάλλου, την ομάδα της Κύπρου, που προπονείται από τις αρχές της εβδομάδας στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας, απαρτίζουν ο σπεσιαλίστας των κρίκων Ηρόδοτος Γιωργαλλάς και οι Δημήτρης Κρασιάς, Παναγιώτης Αριστοτέλους, Κωνσταντίνος Αριστοτέλους, Γιώργος Γεωργίου, Γιώργος Σπανός.

Για την πορεία της προετοιμασίας της Εθνικής ανδρών μίλησε ο υπεύθυνος προπονητής της ελληνικής ομάδας, Δημήτρης Ράφτης, τονίζοντας τα εξής: «Μ’ αυτόν τον αγώνα, που ολοκληρώνει το επταήμερο καμπ προετοιμασίας μας στη Θεσσαλονίκη, θα αρχίσουμε να βλέπουμε πώς ‘δένει’ η ομάδα. Προσπαθούμε να βρούμε την επιθυμητή σταθερότητα, ήδη όμως υπάρχουν πολύ καλές εκτελέσεις σε κάποια όργανα. Τώρα που τα παιδιά θα μπουν στην διαδικασία των αγώνων, θα έχουν το ερέθισμα να ανεβάσουν κι άλλο τους ρυθμούς. Ξέρουμε ποιες είναι οι αδυναμίες μας και δουλεύουμε πάνω σ’ αυτές. Το όργανο όπου αντιμετωπίζουμε τις περισσότερες δυσκολίες για να παρουσιάσουμε πέντε καλά προγράμματα, είναι ο πλάγιος ίππος. Με σωστή δουλειά, πάντως, μπορούμε να φτάσουμε εκεί που θέλουμε».

Αναφερόμενος στη χρησιμότητα που θα έχει για την Εθνική ανδρών η τετραεθνής συνάντηση του Σαββάτου, ο κ. Ράφτης υπογράμμισε: «Ο συγκεκριμένος αγώνας και ειδικά η εμφάνισή μας συγκριτικά με τη Ρουμανία, θα αποτελέσει έναν χρήσιμο μπούσουλα ενόψει του παγκοσμίου. Οι Ρουμάνοι είναι πιο ισχυροί από εμάς, αλλά όχι ανίκητοι, όπως είχαμε δει και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Απριλίου. Αυτή τη φορά θα παρουσιαστούν πιο έτοιμοι και με τον Ντραγκουλέσκου στη σύνθεσή τους, ωστόσο εμείς θα τους κοντράρουμε, δοκιμάζοντας τις δυνατότητές μας. Παρότι άλλωστε στόχος μας στο Ρότερνταμ θα είναι να μπούμε στην 24άδα της ομαδικής κατάταξης, αυτό δεν σημαίνει ότι θα είμαστε ευχαριστημένοι απλώς με την 24η θέση. Θέλουμε να τερματίσουμε γύρω στις θέσεις 15-18, κάτι που είναι στις δυνατότητές μας. Αν λοιπόν δούμε τώρα ότι βρισκόμαστε κοντά στη Ρουμανία, θα πρόκειται για καλό σημάδι».