Στην σειρά αγώνων του παγκοσμίου κυπέλλου ρυθμικής παραμένει και για το 2011 το «Κύπελλο Καλαμάτας»

Στις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις ρυθμικής γυμναστικής θα συμπεριληφθεί και το 2011 το «Κύπελλο Καλαμάτας», το οποίο παραμένει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην σειρά των αγώνων του παγκοσμίου κυπέλλου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG).

Ο φάκελος υποψηφιότητας που είχε καταθέσει η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία ενόψει της ερχόμενης χρονιάς, έλαβε την έγκριση της FIG, η οποία άλλωστε είχε αξιολογήσει ιδιαίτερα θετικά την επιτυχημένη τέλεση του παγκοσμίου κυπέλλου «Καλαμάτα 2010», τον περασμένο Μάρτιο.

«Το ‘Κύπελλο Καλαμάτας’ αποτελεί έναν ιστορικό θεσμό, που φέτος απέκτησε επιτέλους τη θέση που του αρμόζει, με την ένταξή του στην κορυφαία σειρά αγώνων του παγκοσμίου κυπέλλου. Η διατήρηση στην ελίτ των διεθνών διοργανώσεων για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ενισχύει τον θεσμό ακόμα περισσότερο και αναδεικνύει τη διαρκή προσπάθεια της Ε.Γ.Ο. για πρόοδο της ρυθμικής γυμναστικής. Ταυτόχρονα, επιβεβαιώνει τις σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας που μας συνδέουν με τη FIG», δήλωσε ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης.

Το «Κύπελλο Καλαμάτας» διεξάγεται ανελλιπώς κάθε χρόνο από το 1993, αποτελώντας τη μακροβιότερη διεθνή διοργάνωση ρυθμικής γυμναστικής στην Ελλάδα. Φέτος, αναβαθμίστηκε για πρώτη φορά στο υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο, αποτελώντας το πρώτο παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής που φιλοξενήθηκε στην Ελλάδα.

Με βάση το προσωρινό καλεντάρι που ενέκρινε η Προεδρική Επιτροπή της FIG για την ερχόμενη χρονιά, το παγκόσμιο κύπελλο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί από τις 15 έως τις 17 Απριλίου 2011, περιλαμβάνοντας αγωνίσματα τόσο στο ατομικό όσο και στο ανσάμπλ.