Η FIG πενθεί για την Ελένη Πολυχρονίδου

Η θλιβερή είδηση της απώλειας της Ελένης Πολυχρονίδου αποτέλεσε πρώτο θέμα στον επίσημο ιστότοπο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), που απέτισε έναν φόρο τιμής στην Ελληνίδα πρωτεργάτρια της ρυθμικής γυμναστικής.

Η ανάρτηση της FIG αναφέρει αναλυτικά:

«Η γυμναστική πενθεί. Απεβίωσε η Ελένη Πολυχρονίδου.

Κατάπληξη και θλίψη στη διεθνή οικογένεια της γυμναστικής, για το θάνατο της Ελένης Πολυχρονίδου. Νικημένη από την ασθένεια, απεβίωσε ανάμεσα στους συγγενείς της, στην Αθήνα στις 3 Αυγούστου. Ήταν 50 ετών.

Η ανάμνηση της Ελένης θα παραμείνει συνδεδεμένη με τα εξαιρετικά της επιτεύγματα για την ανάπτυξη της Ρυθμικής Γυμναστικής ως προπονήτρια και χορογράφος στην κεφαλή της ελληνικής εθνικής ομάδας. Η εμπειρία, η χαρισματική προσωπικότητα και η δύναμη θέλησης οδήγησαν την Ελένη στις υψηλότερες θέσεις στην Ομοσπονδία της και στην Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η FIG θα θυμάται την Ελένη ως μία γυναίκα με πρόσωπο που έλαμπε, αφοσιωμένη εξολοκλήρου στο άθλημά της και σε όλους εκείνους που είχαν το προνόμιο να διασταυρωθεί ο δρόμος τους με τον δικό της. Συνδύαζε ταυτόχρονα τη δημιουργία με τις αθλήτριές της, το μαχητικό πνεύμα ως επικεφαλής της Γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα και το χαμόγελο σ’ αυτή τη ζωή που της άρεσε πάνω απ’ όλα, πλάι στους φίλους της.

Η Ελένη βρίσκεται τώρα στον Όλυμπο, μαζί με τις θεές που τόσο πολύ της μοιάζουν.

Σύσσωμη η οικογένεια της FIG εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους συγγενείς και φίλους της Ελένης».

polychronidou_fig