Με αγωνιστικό τεστ των ομάδων ανσάμπλ Ελλάδας – Γαλλίας τελείωσε το προπονητικό καμπ στη Χαλκίδα

Από τη Χαλκίδα, όπου πραγματοποιήθηκε ένα πενταήμερο καμπ προετοιμασίας, ξεκίνησε για τις Εθνικές ομάδες της ρυθμικής γυμναστικής η αντίστροφη μέτρηση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μόσχας (19-26 Σεπτεμβρίου).

Η ομάδα του ανσάμπλ (Αλεξάνδρα Γεωργοβασίλη, Μαριάνθη Ζαφειρίου, Σταυρούλα Σαμαρά, Αθηνά Τσινασλανίδου, Δέσποινα Τσουμαλάκου) καθώς και οι πρωταθλήτριες του ατομικού Μιχαέλα Μεταλλίδου, Βαρβάρα Φίλιου και Άρτεμη Γκαβέζου-Κάστρο έκαναν προπονήσεις από την Τρίτη (27/07) μέχρι και το Σάββατο (31/07) στο κλειστό γυμναστήριο Κανήθου, ανεβάζοντας ρυθμούς ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος του Σεπτεμβρίου, που θα αποτελέσει το πρώτο κριτήριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Για την Εθνική του ανσάμπλ, η προετοιμασία στη Χαλκίδα ολοκληρώθηκε με έναν ανεπίσημο αγώνα απέναντι στην αντίστοιχη ομάδα της Γαλλίας, το απόγευμα του Σαββάτου (31/07). Οι δύο ομάδες παρουσίασαν τα προγράμματά τους στα 5 στεφάνια και στα 3 κορδέλες / 2 σχοινάκια, χωρίς να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες.

Η γαλλική ομάδα, που έχει ως προπονήτρια τη Βουλγάρα Αντριάνα Ντουνάβσκα (δίδυμη αδερφή της ομοσπονδιακής τεχνικού του ελληνικού ανσάμπλ, Καμέλια Ντουνάβσκα), θα διαμείνει στην Αθήνα για τις δύο ερχόμενες εβδομάδες, κάνοντας κοινές προπονήσεις με την ελληνική πεντάδα στο ΕΑΚ Αγίου Κοσμά μέχρι τις 13 Αυγούστου.

«Αυτό το καμπ προετοιμασίας ήταν πολύ χρήσιμο για μας, γιατί πάντοτε βοηθά τις αθλήτριες το να αλλάζουν παραστάσεις. Πιστεύω ότι στην κατεύθυνση αυτή θα είναι ωφέλιμες και οι κοινές προπονήσεις με τη Γαλλία. Ωστόσο, δεν έμεινα ικανοποιημένη από την συνολική εικόνα που δείξαμε στον αγώνα του Σαββάτου. Περίμενα περισσότερα από τα κορίτσια, έστω και αν γνωρίζω ότι όλες τους αισθάνονται πόνους και ενοχλήσεις. Αντιμετωπίσαμε πολλά και διαφορετικά προβλήματα μέσα στους τελευταίους μήνες, αλλά δεν το βάζουμε κάτω. Ελπίζω ότι με τη βοήθεια της Τζένης Παπαδοπούλου, που είναι το νέο πρόσωπο στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας, θα βρούμε τις λύσεις», δήλωσε η προπονήτρια της ελληνικής ομάδας ανσάμπλ, Καμέλια Ντουνάβσκα και συμπλήρωσε:

«Αισιοδοξώ ότι από εδώ και πέρα τα κορίτσια θα δείξουν περισσότερη δύναμη. Ίσως να μας βγει σε καλό αυτή η εμφάνιση στη Χαλκίδα, γιατί μπορεί να μας δώσει την ώθηση να δουλέψουμε πιο σκληρά στην συνέχεια. Οι συνθήκες είναι οριακές, αλλά στο διάστημα που απομένει θα πρέπει να πιεστούμε, ώστε να βγάλουμε το καλό πρόσωπο που έχει αυτή τη ομάδα. Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια».

Σε ό,τι αφορά στο ατομικό, η προετοιμασία στη Χαλκίδα δεν περιλάμβανε κάποιον αγώνα, αλλά αποτέλεσε την ευκαιρία ώστε να περάσουν από τον έλεγχο των κριτών τα προγράμματα των Ελληνίδων αθλητριών, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ο βαθμός δυσκολίας και η καλλιτεχνική αξία τους.

Τόσο για το ανσάμπλ όσο και για το ατομικό, το μεγάλο τεστ ενόψει παγκοσμίου πρωταθλήματος θα δοθεί σε τέσσερις εβδομάδες στην Ιταλία, στο παγκόσμιο κύπελλο του Πέζαρο (27-29 Αυγούστου).