Άτυχο το γκρουπ των νεανίδων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αεροβικής

Εκτός τελικών έμειναν οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες της αεροβικής γυμναστικής στην κατηγορία νεανίδων του παγκόσμιου πρωταθλήματος, που πραγματοποιείται στο Ροντέ της Γαλλίας (15-20 Ιουνίου) με την συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από 30 χώρες.

Η αυλαία της διοργάνωσης άνοιξε με τους αγώνες ηλικιών, στους οποίους υπήρχε ελληνική συμμετοχή στην υποκατηγορία 15-17 ετών. Την καλύτερη εμφάνιση έκανε το εξαμελές γκρουπ (Κυριακή Ανατσούτσολα, Θέα-Ντόρα Ραντουλέσκου, Ζωή Παπαζώη, Παναγιώτα-Σιμέλα Σεβεντικίδου, Κωνσταντίνα-Μαρία Βασαλάκη, Μαρία Εραλίδου), που κατέλαβε τη 10η θέση στον προκριματικό με 18,321 βαθμούς, χάνοντας την είσοδο στην προνομιούχο οκτάδα για μόλις 0,09 βαθμούς.

Εξάλλου, στον προκριματικό του ατομικού νεανίδων η Κυριακή Ανατσούτσολα τερμάτισε 27η με 17,800 β. και η Θέα-Ντόρα Ραντουλέσκου 29η με 17,700 β. σε σύνολο 53 αθλητριών, ενώ στο τρίο οι δύο παραπάνω αθλήτριες πλαισιωμένες από τη Ζωή Παπαζώη κατέλαβαν την 13η θέση μεταξύ 29 ομάδων με 18,723 β..

«Τα κορίτσια πήγαν πολύ καλά, ειδικά στο γκρουπ και στο τρίο, όπου τερμάτισαν ψηλά και μάλιστα θα μπορούσαν να πάρουν κάπως υψηλότερη βαθμολογία στην καλλιτεχνία και την εκτέλεση. Σταθήκαμε άτυχοι, επειδή η Ελληνίδα κριτής έμεινε εκτός πάνελ στην κλήρωση», δήλωσε η προπονήτρια Αθηνά Γουρνά και συμπλήρωσε: «Η 10η θέση του γκρουπ είναι ικανοποιητική, με δεδομένο ότι κατεβήκαμε με αλλαγές στην σύνθεση της εξάδας, συγκριτικά με το πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είναι, όμως, κρίμα που η είσοδος στον τελικό χάθηκε για τόσο μικρή βαθμολογική διαφορά. Καλά τα πήγαν και οι δύο αθλήτριες που αγωνίστηκαν στο ατομικό, αλλά εκεί οι βαθμολογίες των άλλων χωρών ανέβηκαν πολύ, γι’ αυτό και μείναμε πίσω στην κατάταξη».

Σήμερα (Παρασκευή 18/06) ξεκινά το κυρίως σκέλος της διοργάνωσης, με τη διεξαγωγή των προκριματικών της κατηγορίας ανδρών – γυναικών. Τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπήσουν επτά αθλήτριες: Στο ατομικό γυναικών θα αγωνιστούν η Παγώνα Κιούση και η Λιόλια Κερογλή, στο τρίο οι Χριστίνα Ιωαννίδου, Κάρλα-Κριστίνα Ραντουλέσκου και Ισαβέλλα Κρόκου, ενώ στο γκρουπ οι Μαρία Κολτσίδα και Δήμητρα Σκούρα θα πλαισιώσουν τις Κιούση, Κερογλή, Ιωαννίδου και Ραντουλέσκου.

Το πρόγραμμα των αγωνισμάτων με πιθανή ελληνική συμμετοχή (σε ώρες Ελλάδας):

Παρασκευή 18 Ιουνίου
15:00 – 19:50: Προκριματικοί ατομικού, τρίο και γκρουπ ανδρών – γυναικών

Σάββατο 19 Ιουνίου
17:15 – 17:45: Τελικός ατομικού γυναικών
17:45 – 18:20: Τελικός τρίο ανδρών – γυναικών

Κυριακή 20 Ιουνίου
17:30 – 18:00: Τελικός γκρουπ ανδρών – γυναικών