Υποδοχή ηρώων στους πρωταθλητές Ευρώπης της ενόργανης

Με ελληνικές σημαίες και λουλούδια συγγενείς, φίλοι και συναθλητές υποδέχτηκαν τους θριαμβευτές του Μπέρμιγχαμ. Οι αθλητές των Εθνικών ομάδων ενόργανης γυμναστικής ανδρών και εφήβων έφτασαν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (26/04), εμφανώς καταπονημένοι αλλά και ικανοποιημένοι από την προσπάθειά τους, η οποία ήταν από τις καλύτερες στην ιστορία της ελληνικής γυμναστικής.

Τους αθλητές υποδέχτηκαν τα μέλη του Δ.Σ. της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας με επικεφαλής τον πρόεδρο, Θανάση Βασιλειάδη, ο οποίος τόνισε: «Διαθέτουμε μια ομάδα με μεγάλο ταλέντο. Δείξαμε τη δυναμική μας. Το ρεκόρ των πέντε μεταλλίων του Βλάση δύσκολα θα μπορέσει κάποιος να το καταρρίψει. Πιστεύω ότι θα έρθουν ανάλογες διακρίσεις και στο μέλλον. Απώτερος στόχος μας είναι οι Ολυμπιακοί του Λονδίνου. Δουλεύουμε σε σωστές βάσεις κι αυτό φαίνεται στις μεγάλες διοργανώσεις. Συγχαρητήρια σε παιδιά και προπονητές. Συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος».

Στις αγκαλιές των γονιών του αλλά και της γιαγιάς του βρέθηκε ο Βλάσης Μάρας μόλις πάτησε το πόδι του στο έδαφος. Ο πέντε φορές πρωταθλητής Ευρώπης δήλωσε έτοιμος για την επόμενη πρόκληση, η οποία δεν είναι άλλη από αυτή του παγκοσμίου πρωταθλήματος του Οκτωβρίου: «Σε δύσκολες στιγμές για τη χώρα χαρίσαμε κι εμείς ένα χαμόγελο στους Έλληνες. Το πρόγραμμα μου βγήκε την κατάλληλη στιγμή. Μετά από αυτήν την ταλαιπωρία που περάσαμε, πήραμε όλοι οι αθλητές ένα ρίσκο. Υπήρχε το ενδεχόμενο να μην τα καταφέρναμε. Είμαι από τους τύπους που τα κυνηγάω όλα ή τίποτα. Νομίζω ότι έπρεπε να πάρω περισσότερους βαθμούς. Με τη βαθμολογία που μου έδωσαν δεν ήμουν σίγουρος ότι μπορούσα να ανέβω στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Αυτό το πέμπτο χρυσό μετάλλιο αυξάνει τις απαιτήσεις μου για τη συνέχεια. Τώρα προέχει η ξεκούραση και μετά θα ασχοληθούμε με το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Χρειαζόμαστε την υποστήριξη της Πολιτείας. Θέλουμε να νιώθουμε τους ηγέτες του αθλητισμού περισσότερο κοντά μας», επισήμανε ο 27χρονος πρωταθλητής.

Με το ασημένιο μετάλλιο επέστρεψε από το Μπέρμιγχαμ ο Βασίλης Τσολακίδης. Ο αθλητής του δίζυγου δήλωσε κουρασμένος αλλά ευχαριστημένος ενώ το μετάλλιο θα το προσφέρει στα τέσσερα παιδιά του: «Είμαι ικανοποιημένος και πλέον βάζουμε καινούργιους στόχους, καθώς νιώθω ότι βρίσκομαι σε εξαιρετική κατάσταση. Πήραμε το ρίσκο και πήγαμε στους αγώνες. Ευτυχώς δικαιωθήκαμε. Στην συνέχεια θα ανεβάσω κι άλλο την αρχική αξία του προγράμματός μου».

Η κούραση της επιστροφής δεν είχε επηρεάσει καθόλου τον Λευτέρη Κοσμίδη. Με ένα τεράστιο χαμόγελο ο «μικρός» της ενόργανης αγκάλιασε την μητέρα του, τον αδελφό και συναθλητή του, Ξενοφώντα, αλλά και τους φίλους του που τον υποδέχτηκαν σε… ποδοσφαιρικούς ρυθμούς. «Κουράστηκα πολύ μέχρι να φτάσουμε στο Μπέρμιγχαμ. Παρά την ταλαιπωρία όμως πραγματοποίησα μια καλή εμφάνιση. Ίσως να πήγαινα και καλύτερα, αν δεν με αδικούσαν οι κριτές. Επόμενος στόχος μου είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Θα κρατήσω το ίδιο πρόγραμμα αλλά θα το κάνω πιο “καθαρό”. Το βασικό είναι να έχουμε την υγεία μας», υπογράμμισε.

Η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων της Σιγκαπούρης ήταν το «μετάλλιο» του 17χρονου Νίκου Ηλιόπουλου, που αγωνίστηκε στην κατηγορία εφήβων: «Στους αγώνες δεν πήγα όπως θα ήθελα. Οι έφηβοι αγωνιστήκαμε χωρίς προπόνηση. Ήμασταν κουρασμένοι από το πολυήμερο ταξίδι. Ευτυχώς πήρα την πρόκριση και ελπίζω να καταφέρω κάτι καλύτερο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων».

 

Φωτογραφίες από την υποδοχή των Ελλήνων πρωταθλητών στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»:
birmingham2010-ypodoxi-1-vasiliadis-maras-kosmidis-tsolakidis birmingham2010-ypodoxi-2 birmingham2010-ypodoxi-3 birmingham2010-ypodoxi-4-maras birmingham2010-ypodoxi-5-tsolakidis birmingham2010-ypodoxi-6-kosmidis-aggelou birmingham2010-ypodoxi-7-kosmidis