Ξεκινά αύριο το ευρωπαϊκό ενόργανης γυναικών – νεανίδων

Την σκυτάλη στο Μπέρμιγχαμ παίρνουν από αύριο, Τετάρτη, οι αθλήτριες, που θα αγωνιστούν σο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής γυναικών – νεανίδων (28 Απριλίου – 2 Μαΐου). Στη διοργάνωση θα λάβουν μέρος συνολικά 251 αθλήτριες (133 γυναίκες, 118 νεάνιδες) από 34 χώρες, χωρίς να υπάρχουν απουσίες της τελευταίας στιγμής, αφού πλέον έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα στις διεθνείς αερομεταφορές.

Η αυριανή πρεμιέρα περιλαμβάνει τον γενικό αγώνα της κατηγορίας νεανίδων, ο οποίος χρησιμεύει ως τελικός του ομαδικού, αλλά και ως προκριματικός για το σύνθετο ατομικό, για τα επιμέρους όργανα, καθώς και για τους 1ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων.

Το σύστημα διεξαγωγής του αγώνα είναι το «5-5-3»: Και οι πέντε αθλήτριες κάθε ομάδας έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν σε όλα τα όργανα, αλλά για τον υπολογισμό της ομαδικής κατάταξης θα μετρήσουν οι τρεις καλύτερες βαθμολογίες ανά όργανο.

Για την ελληνική ομάδα των νεανίδων, που θα συμμετάσχει το πρωί στον πρώτο από τους τέσσερις ομίλους (11:30 – 13:30 ώρα Ελλάδας), οι Δήμητρα Σταματιάδου, Μαρία – Μαγδαληνή Τριχοπούλου, Ελισάβετ Τσάκου και Μυρόπη Χριστοφιλάκη πρόκειται να λάβουν μέρος στο σύνθετο ατομικό, εκτελώντας προγράμματα και στα τέσσερα όργανα, ενώ Ελευθερία Βενιού θα αγωνιστεί μόνο στους ασύμμετρους ζυγούς.

Επιπλέον, οι Σταματιάδου, Τριχοπούλου και Τσάκου, που είναι γεννημένες το 1995, θα είναι υποψήφιες για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων.

«Η ομάδα των νεανίδων μπορεί να παρουσιάσει κάποια καλά προγράμματα. Το σημαντικότερο γι’ αυτά τα κορίτσια, που δεν έχουν αγωνιστικές εμπειρίες σε ανάλογο επίπεδο, θα είναι να έχουν ηρεμία, ώστε καθεμιά από αυτές να δείξει όσα μπορεί να κάνει. Σ’ αυτές τις ηλικίες, η ψυχολογία είναι το παν. Ελπίζουμε πως όλα θα πάνε καλά», τόνισε ο υπεύθυνος προπονητής των Εθνικών ομάδων γυναικών – νεανίδων, Κώστας Χατζηζήσης.

Σήμερα, εξάλλου, πραγματοποιούν την επίσημη προπόνησή τους στο πόντιουμ οι αθλήτριες της κατηγορίας γυναικών, που θα αγωνιστούν την Πέμπτη (29/04). Την ελληνική πεντάδα απαρτίζουν οι Βάσω Μιλλούση, Λίνα Μητράκου, Μαριλένα Μπαρμαξίζογλου, Μαρία Πιτσικάλη και Βικτωρία Τσακαλίδου.

Το πρόγραμμα των αγώνων (σε ώρες Ελλάδας):

Τετάρτη 28 Απριλίου
11:30 – 23:45: Γενικός αγώνας νεανίδων (τελικός ομαδικού, προκριματικός σύνθετου ατομικού, προκριματικός οργάνων, προκριματικός Ολυμπιακών Αγώνων Νέων)

Πέμπτη 29 Απριλίου
12:00 – 21:25: Γενικός αγώνας γυναικών (προκριματικός ομαδικού, προκριματικός οργάνων)

Παρασκευή 30 Απριλίου
17:00 – 19:00: Τελικός σύνθετου ατομικού νεανίδων

Σάββατο 1 Μαΐου
17:00 – 19:00: Τελικός ομαδικού γυναικών

Κυριακή 2 Μαΐου
12:00 – 14:45: Τελικοί οργάνων νεανίδων
17:00 – 19:15: Τελικοί οργάνων γυναικών