«Χρυσός» ο Κουταβάς στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τραμπολίνο

Τη μεγαλύτερη διεθνή επιτυχία της ιστορίας του πανηγυρίζει το ελληνικό τραμπολίνο χάρη στον Απόστολο Κουταβά, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τραμπολίνο εφήβων, κατά την τελευταία ημέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών – γυναικών και εφήβων – νεανίδων της Βάρνα, στη Βουλγαρία.

Ο 16χρονος πρωταθλητής κέρδισε τον τίτλο στην κατηγορία του με 39,70 βαθμούς και έγραψε ιστορία, χαρίζοντας στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στο θεσμό. Στον προκριματικό του αγωνίσματος, την Πέμπτη (22/04), ο Καλαματιανός αθλητής είχε πάρει τη 2η θέση, δείχνοντας τις προθέσεις του.

«Ήμουν προετοιμασμένος γι’ αυτήν την επιτυχία. Περίμενα ότι θα κέρδιζα ένα μετάλλιο, εφόσον έκανα μία καλή εμφάνιση. Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να πάρω το χρυσό και αισιοδοξώ ότι θα έχω ανάλογη πορεία και στο μέλλον. Θέλω να αφιερώσω αυτήν την επιτυχία στον προπονητή μου, Βασίλη Αγγελάκο, στην οικογένειά μου και σε όλους όσοι βοήθησαν να φτάσω μέχρι εδώ. Επόμενος στόχος μου είναι η διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, όπου θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό», δήλωσε ο Κουταβάς μετά την πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα επιτυχία του.

Την ευκαιρία να κάνουν διπλό το θρίαμβο του ελληνικού τραμπολίνο είχαν χάσει λίγο νωρίτερα οι Σοφία Πουλουκτσή – Δάφνη Μητκίδου, που πήραν την 4η θέση στο συγχρονισμένο τραμπολίνο νεανίδων με 42,10 βαθμούς, μένοντας εκτός βάθρου για μόλις 0,60 β.. Το ελληνικό δίδυμο είχε προκριθεί με την 3η καλύτερη βαθμολογία.

Άτυχος στάθηκε και ο Τιμόθεος Κάρλσον στον τελικό του διπλού μίνι τραμπ εφήβων, όπου τερμάτισε στην 8η και τελευταία θέση με 30,70 βαθμούς, επειδή μηδενίστηκε στο πρώτο από τα δύο προγράμματά του. Ο νεαρός πρωταθλητής είχε περάσει με τη 6η επίδοση του προκριματικού.

Φωτογραφίες από τον αγώνα και την απονομή στον νεαρό Έλληνα πρωταθλητή:
koutavas-varna2010-3 koutavas-varna2010-2 koutavas-varna2010-1
koutavas-aggelakos-euro-varna2010