Δύο νέες προκρίσεις στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τραμπολίνο

Άλλα δύο εισιτήρια για τους τελικούς του Σαββάτου (24/04) πήραν οι Έλληνες αθλητές, κατά τη δεύτερη ημέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τραμπολίνο ανδρών – γυναικών και εφήβων – νεανίδων, στη Βάρνα της Βουλγαρίας (22-24 Απριλίου).

Στο διπλό μίνι τραμπ εφήβων, ο Τιμόθεος Κάρλσον εξασφάλισε την πρόκριση καταλαμβάνοντας την 6η θέση στον προκριματικό του αγωνίσματος με 62,50 βαθμούς. Ο νεαρός πρωταθλητής θα στοχεύσει ακόμα ψηλότερα στον τελικό, στον οποίο πρόκειται να παρουσιάσει πρόγραμμα μεγαλύτερων απαιτήσεων.

Ακόμα καλύτερα τα κατάφεραν στις συγχρονισμένες δυάδες του τραμπολίνο νεανίδων, οι Σοφία Πουλουκτσή – Δάφνη Μητκίδου, οι οποίες τερμάτισαν 3ες στον προκριματικό με 76,20 βαθμούς. Στο ίδιο αγώνισμα συμμετείχαν και οι Σοφία Σαλαβράκου – Αμαλία Πάσουλα, που πήραν τη 19η θέση με 61,10 βαθμούς.

Στον αντίστοιχο προκριματικό των συγχρονισμένων δυάδων του τραμπολίνο εφήβων, οι Απόστολος Κουτάβας – Νίκος Σαββίδης κατετάγησαν 13οι με 74,80 βαθμούς και οι Γιάννης Τοπτίδης – Κώστας Μπριασούλης 21οι με 47,90 βαθμούς.

Εξάλλου, στο τραμπολίνο γυναικών, η Ελίνα Αγγελίδου πήρε τη 14η θέση με 63,40 βαθμούς, χάνοντας για 0,70 β. την είσοδο στον τελικό, ενώ η Ειρήνη Τσέκου τερμάτισε 29η με 44,20 βαθμούς.

Στους αυριανούς τελικούς, με τους οποίους θα ολοκληρωθεί η διοργάνωση, εκτός από τον Κάρλσον και τις Πουλουκτσή – Μητκίδου θα αγωνιστεί από ελληνικής πλευράς και ο Απόστολος Κουταβάς, στοχεύοντας σε μετάλλιο στο τραμπολίνο εφήβων, αφού είχε τη 2η καλύτερη βαθμολογία στον προκριματικό της Πέμπτης (22/04).