Αναχώρησαν οδικώς για το Μπέρμιγχαμ οι Εθνικές ομάδες ανδρών – εφήβων

Απόσταση 3.200 χιλιομέτρων δια ξηράς και θάλασσας θα υποχρεωθούν να καλύψουν οι Έλληνες πρωταθλητές της ενόργανης γυμναστικής, οι οποίοι αναχώρησαν οδικώς για το Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών – εφήβων (22-25 Απριλίου).

Με δεδομένο ότι η απαγόρευση πτήσεων συνεχίζεται επ’ αόριστον σε όλα τα αεροδρόμια της Βρετανίας αλλά και στα περισσότερα της Γαλλίας, λόγω του νέφους ηφαιστειακής στάχτης, η οδική μετάβαση ήταν η έσχατη λύση για την ελληνική ομάδα, που ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας (19/04) με λεωφορείο και πρόκειται να περάσει με φέρι μποτ από την Ηγουμενίτσα στην Ανκόνα, για να συνεχίσει οδικώς το κουραστικό ταξίδι της μέχρι το Μπέρμιγχαμ.

Υπολογίζεται ότι η ελληνική αποστολή θα φτάσει στην αγγλική πόλη το απόγευμα της Τετάρτης (21/04), δηλαδή λίγες ώρες πριν από την έναρξη των αγώνων. Αυτό σημαίνει ότι οι αθλητές της Εθνικής ανδρών δεν θα προλάβουν να πάρουν μέρος στην επίσημη προπόνηση στο πόντιουμ, που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη, ενώ ακόμα χειρότερα θα είναι τα πράγματα για τους εφήβους, οι οποίοι πιθανότατα δεν θα προλάβουν να προπονηθούν καθόλου, προτού κληθούν να αγωνιστούν στον προκριματικό της Πέμπτης (22/04).

Στην κατηγορία ανδρών, την ελληνική πεντάδα απαρτίζουν οι Λευτέρης Κοσμίδης, Χρήστος Λυμπανοβνός, Βλάσης Μάρας, Δημήτρης Μαρκούσης, Βασίλης Τσολακίδης, ενώ στην κατηγορία εφήβων οι Νίκος Ηλιόπουλος, Μάριος – Δημήτριος Κουλής, Χριστόφορος – Άγγελος Κωνσταντινίδης, Κώστας Κωνσταντινίδης, Γιώργος – Χρήστος Χατζηευσταθίου.

Μαζί τους, ταξιδεύουν οι ομοσπονδιακοί προπονητές Δημήτρης Ράφτης, Αλέκος Ιωακειμίδης, Γιώργος Αγγέλου, Θανάσης Κοσμίδης, Καλίν Ζάρο, καθώς και οι διεθνείς κριτές Νίκος Προβιάς, Θανάσης Μπανούσης.

Το οριστικό πρόγραμμα των αγώνων (σε ώρες Ελλάδας):

Πέμπτη 22 Απριλίου
12:00 – 23:45: Γενικός αγώνας εφήβων (τελικός ομαδικού, προκριματικός σύνθετου ατομικού, προκριματικός οργάνων)

Παρασκευή 23 Απριλίου
12:00 – 22:30: Γενικός αγώνας ανδρών (προκριματικός ομαδικού, προκριματικός οργάνων)

Σάββατο 24 Απριλίου
13:00 – 15:00: Τελικός σύνθετου ατομικού εφήβων
16:00 – 19:00: Τελικός ομαδικού ανδρών

Κυριακή 25 Απριλίου
11:30 – 13:50: Τελικοί οργάνων εφήβων
15:45 – 18:15: Τελικοί οργάνων ανδρών