Διεξάγονται οριστικά τα ευρωπαϊκά ενόργανης ανδρών – εφήβων και τραμπολίνο

Την οριστική διεξαγωγή των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ενόργανης γυμναστικής ανδρών – εφήβων (Μπέρμιγχαμ, 22-25 Απριλίου) και τραμπολίνο (Βάρνα, 22-24 Απριλίου), ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γυμναστικής (UEG), παρά το πρόβλημα στις αεροπορικές μετακινήσεις των αποστολών λόγω του νέφους ηφαιστειακής στάχτης που υπάρχει πάνω από πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Οι επιτελείς της UEG υποστήριξαν ότι δεν συντρέχει λόγος αναβολής της διοργάνωσης του Μπέρμιγχαμ, επειδή περίπου 20 ξένες αποστολές φτάνουν ήδη στη βρετανική πόλη, οδικώς ή σιδηροδρομικώς.

Μετά την σχετική ενημέρωση που είχαν τα στελέχη της Ε.Γ.Ο., αποφασίστηκε να γίνει κάθε προσπάθεια για την ταχύτερη δυνατή μετακίνηση της Εθνικής ομάδας στη Βρετανία, πιθανότατα μ’ έναν συνδυασμό αεροπορικού ταξιδιού προς τη Γαλλία και οδικής μετακίνησης από εκεί μέχρι τον τελικό προορισμό. Οι επιτελείς της Ομοσπονδίας βρίσκονται σε αναζήτηση της καλύτερης λύσης και η τελική απόφαση για το ταξιδιωτικό πρόγραμμα της ελληνικής αποστολής πρόκειται να ληφθεί μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας 19 Απριλίου.

Εξάλλου, οδικώς θα μεταβούν στη Βάρνα της Βουλγαρίας οι αθλητές που θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικά χρώματα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τραμπολίνο ανδρών – γυναικών και εφήβων – νεανίδων, το οποίο θα ξεκινήσει επίσης με καθυστέρηση μίας ημέρας σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό.

Η λύση της οδικής μετακίνησης επιλέχθηκε και για την έγκαιρη και ασφαλή επιστροφή της 20μελούς ελληνικής αποστολής από τη Βρέμη της Γερμανίας, όπου απόψε, Κυριακή, ολοκληρώνεται το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής. Σε περίπτωση που τα διεθνή αεροδρόμια της Γερμανίας παραμείνουν κλειστά και αύριο, Δευτέρα, οι Ελληνίδες αθλήτριες και οι συνοδοί τους θα αναχωρήσουν για την Ελλάδα με δύο ειδικά ναυλωμένα βαν, προκειμένου να αποφευχθεί μεγαλύτερη ταλαιπωρία.