Μετατίθεται κατά μία ημέρα η έναρξη του ευρωπαϊκού ενόργανης

Τα πάνω – κάτω στη διεξαγωγή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής ανδρών – εφήβων του Μπέρμιγχαμ, αλλά και στον προγραμματισμό της ελληνικής ομάδας, έφερε το κλείσιμο των αεροδρομίων της Βρετανίας, καθώς επίσης της Γαλλίας και της Γερμανίας, εξαιτίας του νέφους ηφαιστειακής στάχτης που προκάλεσε η έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία.

Η ματαίωση όλων των σημερινών και αυριανών πτήσεων προς τη Βρετανία (μεταξύ αυτών και η πτήση της ελληνικής αποστολής, η οποία επρόκειτο να ταξιδέψει για το Μπέρμιγχαμ αύριο, Σάββατο, μέσω Ζυρίχης) οδήγησαν τους διοργανωτές στην απόφαση να μεταθέσουν τους αγώνες κατά μία ημέρα, συμπιέζοντας το αγωνιστικό πρόγραμμα. Έτσι, με εισήγηση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG), οι αγώνες θα ξεκινήσουν τελικά την Πέμπτη 22 Απριλίου, αλλά θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 25 Απριλίου, όπως είχε σχεδιαστεί εξαρχής.

Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, αλλά και η απροειδοποίητη αλλαγή, υποχρεώνει την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία να εκδώσει από την αρχή τα αεροπορικά εισιτήρια της 20μελούς αποστολής. Βάσει των νέων δεδομένων, οι Έλληνες πρωταθλητές και οι συνοδοί τους αναμένεται να ταξιδέψουν στην πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία, που είναι η Τρίτη 20 Απριλίου.

«Βρισκόμαστε σε ανοιχτή γραμμή με τους διοργανωτές και με την UEG, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η Εθνική ομάδα να φτάσει έγκαιρα στην Αγγλία. Η αναστάτωση που προκλήθηκε είναι μεγάλη, αλλά ελπίζουμε ότι το πρόβλημα θα αποκατασταθεί μετά το Σαββατοκύριακο και ότι η αποστολή θα μπορέσει να φτάσει στο Μπέρμιγχαμ μέχρι την Τρίτη, όταν και θα ξεκινήσουν οι επίσημες προπονήσεις στο πόντιουμ», σχολίασε ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης.

Το νέο πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής (σε ώρες Ελλάδας):

Πέμπτη 22 Απριλίου
12:00 – 23:45: Γενικός αγώνας εφήβων (τελικός ομαδικού, προκριματικός σύνθετου ατομικού, προκριματικός οργάνων)

Παρασκευή 23 Απριλίου
12:00 – 22:30: Γενικός αγώνας ανδρών (προκριματικός ομαδικού, προκριματικός οργάνων)

Σάββατο 24 Απριλίου
13:00 – 15:00: Τελικός σύνθετου ατομικού εφήβων
16:00 – 19:00: Τελικός ομαδικού ανδρών

Κυριακή 25 Απριλίου
11:30 – 13:50: Τελικοί οργάνων εφήβων
15:45 – 18:15: Τελικοί οργάνων ανδρών