Αναχώρησαν για τη Βρέμη οι πρωταθλήτριες της ρυθμικής

Με προορισμό τη Βρέμη της Γερμανίας, όπου θα πραγματοποιηθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής (16-18 Απριλίου), αναχώρησαν σήμερα οι Ελληνίδες αθλήτριες, που θα κυνηγήσουν την καλύτερη δυνατή εμφάνιση τόσο στο ανσάμπλ όσο και στο ατομικό.

 

Στο ανσάμπλ γυναικών, τη νεανική ελληνική ομάδα απαρτίζουν οι Αλεξάνδρα Γεωργοβασίλη, Μαριάνθη Ζαφειρίου, Σταυρούλα Σαμαρά, Αθηνά Τσινασλανίδου και Δέσποινα Τσουμαλάκου, οι οποίες το Σάββατο (17/04) θα αγωνιστούν στον σύνθετο αγώνα, εκτελώντας τα προγράμματά τους στα 5 στεφάνια και στις 3 κορδέλες / 2 σχοινάκια. Εφόσον η ελληνική ομάδα πλασαριστεί στην οκτάδα σε κάποιο από τα δύο όργανα, θα αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στους αντίστοιχους επιμέρους τελικούς της Κυριακής (18/04).

 

Στο ατομικό γυναικών, τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπήσει η Μιχαέλα Μεταλλίδου, η οποία την Παρασκευή (16/04) θα πάρει μέρος στο σύνθετο ατομικό. Στην συγκεκριμένη κατηγορία θα λάβουν μέρος οι 20 καλύτερες αθλήτριες του περσινού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, χωρίς το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης να περιλαμβάνει τελικούς οργάνων ή ομαδικό αγώνα.

 

Εξάλλου, στο ατομικό νεανίδων πρόκειται να συμμετάσχουν η Ευδοκία Λουκάγκου (θα εκτελέσει προγράμματα στο στεφάνι και την μπάλα), η Αλεξία Κυριαζή (κορύνες) και η Κυριακή Αλευρογιάννη (σχοινάκι). Οι δύο πρώτες αθλήτριες θα αγωνιστούν την Κυριακή (18/04) και στον ξεχωριστό αγώνα πρόκρισης για τους 1ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, οι οποίοι θα γίνουν τον Αύγουστο στην Σιγκαπούρη.

 

Τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες συνοδεύουν στη Βρέμη οι προπονήτριες του ανσάμπλ Καμέλια Ντουνάβσκα, Νέλι Ασένοβα και Γωγώ Αργύρη, οι ομοσπονδιακές προπονήτριες του ατομικού Κυβέλη Χατζηβασιλειάδου, Νατάλια Μοραβένοβα και Μιρέλα Παραστατίδου, η σωματειακή προπονήτρια Οξάνα Γκριγκορένκο, η φυσιοθεραπεύτρια Σμαρώ Καβατοπούλου, καθώς και οι διεθνείς κριτές Χρυσή Γεωργακάκη, Μαρία Πάχτα.

Αρχηγός της ελληνικής ομάδας στη διοργάνωση θα είναι η πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής ρυθμικής γυμναστικής της Ε.Γ.Ο., Μαρία Παπαδοπούλου, η οποία θα μεταβεί στη Γερμανία την Πέμπτη (15/04) και αναφέρθηκε στις προσδοκίες της ελληνικής ομάδας αναφέροντας τα εξής:

«Στο ατομικό, η Μεταλλίδου διανύει τη δεύτερη χρονιά της στην κατηγορία γυναικών, έχει πλέον αποκτήσει εμπειρία και πιστεύουμε ότι θα δείξει για άλλη μια φορά τη μεγάλη σταθερότητα που την χαρακτηρίζει ως αθλήτρια. Στο ανσάμπλ, τα κορίτσια συνθέτουν μια νέα ομάδα. Οι μέχρι στιγμής εμφανίσεις τους δείχνουν μία καλή δυναμική και έχουν αφήσει θετικά δείγματα. Θα πρέπει να δούμε και τις υπόλοιπες ομάδες, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε αρκετά καλά. Ο στόχος θα είναι να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω από τις προηγούμενες εμφανίσεις, συνεχίζοντας την πρόοδο και εκτελώντας τα προγράμματα χωρίς λάθη. Θα χρειαστεί προσπάθεια και αυτοσυγκέντρωση, αφού ο συνδυασμός οργάνων στις κορδέλες / σχοινάκια είναι πολύ δύσκολος».

Η κ. Παπαδοπούλου κατέληξε αναφερόμενη στις νεανίδες: «Οι μικρές μας αθλήτριες είναι ελπιδοφόρες και έχουν αξιόλογες σωματικές προδιαγραφές. Ωστόσο, πρόκειται για την πρώτη τους εμφάνιση σ’ ένα μεγάλο αγώνα και θα παίξει ρόλο η ψυχολογία και πολλοί αστάθμητοι παράγοντες. Είναι πάντως θετικό το γεγονός ότι είναι όλες τους διαφορετικές σε στιλ. Ελπίζουμε στο καλύτερο».

 

Στο 26ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής θα πάρουν μέρος περίπου 250 αθλήτριες (20 αθλήτριες στο ατομικό γυναικών, 22 ομάδες στο ανσάμπλ γυναικών, 99 αθλήτριες στο ατομικό νεανίδων) από 33 χώρες.

 

Το πρόγραμμα των αγώνων (σε ώρες Ελλάδας):

 

Παρασκευή 16 Απριλίου

11:00 – 14:50: Ατομικό νεανίδων: Προκριματικός σχοινάκι και στεφάνι

17:00 – 21:15: Ατομικό γυναικών: Σύνθετο ατομικό

22:15 – 23:05: Ατομικό νεανίδων: Τελικοί οργάνων – σχοινάκι και στεφάνι

 

Σάββατο 17 Απριλίου

11:00 – 14:40: Ανσάμπλ γυναικών: Σύνθετος αγώνας

15:30 – 19:20: Ατομικό νεανίδων: Προκριματικός μπάλα και κορύνες

21:30 – 22:20: Ατομικό νεανίδων: Τελικοί οργάνων – μπάλα και κορύνες

 

Κυριακή 18 Απριλίου

11:00 – 12:00: Προκριματικός Ολυμπιακών Αγώνων Νέων – ανσάμπλ

13:15 – 14:45: Ανσάμπλ γυναικών: Τελικοί οργάνων – 5 στεφάνια και 3 κορδέλες / 2 σχοινάκια

16:00 – 22:15: Προκριματικός Ολυμπιακών Αγώνων Νέων – ατομικό