Τρία μετάλλια για τον Μαρκούση στο Βουκουρέστι

Τρία μετάλλια (αργυρό στο έδαφος, χάλκινο στο σύνθετο ατομικό και στους κρίκους) είναι η μέχρι στιγμής συγκομιδή του Δημήτρη Μαρκούση στο 52ο διεθνές τουρνουά ενόργανης γυμναστικής του Βουκουρεστίου (9-11 Απριλίου). Στους αγώνες συμμετέχουν αθλητές από έξι χώρες (Ρουμανία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Ελβετία, Τσεχία, Τουρκία).

Κατά την σημερινή ημέρα, που περιλάμβανε το πρώτο σκέλος των τελικών οργάνων, ο 23χρονος πρωταθλητής άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στο έδαφος, όπου κατέκτησε τη 2η θέση με 15,050 βαθμούς, εκτελώντας το πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει για το ευρωπαϊκό του Μπέρμιγχαμ (δείκτης δυσκολίας 6,20). Επιπλέον, κατετάγη 3ος στους κρίκους με 14,200 βαθμούς.

Η συλλογή των μεταλλίων είχε ξεκινήσει για τον Έλληνα αθλητή από την Παρασκευή (09/04), όταν είχε πάρει την 3η θέση στο σύνθετο ατομικό με 84,250 βαθμούς, πίσω από τους Ρουμάνους Φλάβιους Κότσι (89,400 β.) και Οβιντίου Μπουιντόσο (88,000 β.) και απόντος του μεγάλου σταρ της χώρας, Μάριαν Ντραγκουλέσκου, ο οποίος θα χάσει το προσεχές ευρωπαϊκό πρωτάθλημα λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο.

«Έμεινα πολύ ικανοποιημένος, ειδικά από την εμφάνισή μου στο έδαφος. Η εκτέλεσή μου ήταν πολύ καλή. Παρότι είχα πολλές μειώσεις στη βαθμολογία μου, εγώ ευχαριστήθηκα που έβγαλα σωστά το πρόγραμμά μου, το οποίο είναι δύσκολο. Επίσης, η εμφάνισή μου στους κρίκους ήταν θετική, όπως και στο σύνθετο την Παρασκευή. Ελπίζω να τα πάω καλά και στους δύο τελικούς οργάνων της Κυριακής», τόνισε ο Δημήτρης Μαρκούσης.

Η διοργάνωση ολοκληρώνεται αύριο, Κυριακή, με το δεύτερο σκέλος των τελικών οργάνων (15:30 – 18:30 ώρα Ελλάδας), όπου ο Μαρκούσης θα αγωνιστεί στο δίζυγο και το μονόζυγο.