Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου του παγκοσμίου κυπέλλου ρυθμικής «Καλαμάτα 2010»

Με την επίσημη συνέντευξη Τύπου, αλλά και με την έναρξη λειτουργίας του επίσημου δικτυακού τόπου της διοργάνωσης (www.kalamatacup.gr), κορυφώθηκαν οι ετοιμασίες για το παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής «Καλαμάτα 2010», το οποίο θα φιλοξενηθεί από τις 26 έως τις 28 Μαρτίου στο κλειστό γυμναστήριο «Τέντα» της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Στη διοργάνωση, που πραγματοποιείται για 18η συνεχόμενη χρονιά και φέτος έχει ενταχθεί για πρώτη φορά στην σειρά των παγκοσμίων κυπέλλων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), θα πάρουν μέρος περίπου 100 πρωταθλήτριες του ατομικού και του ανσάμπλ από 20 χώρες.

Στην συνέντευξη Τύπου, η οποία έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Καλαμάτας, παρέστησαν η τεχνική διευθύντρια ρυθμικής γυμναστικής της Ε.Γ.Ο. Ελένη Πολυχρονίδου, η επικεφαλής προπονήτρια της Εθνικής ομάδας ανσάμπλ γυναικών Καμέλια Ντουνάβσκα, η συνεργάτιδά της Νέλι Ασένοβα, η χορογράφος της ομάδας Γεωργία Αργύρη, οι πέντε αθλήτριες της Εθνικής ανσάμπλ (Αλεξάνδρα Γεωργοβασίλη, Μαριάνθη Ζαφειρίου, Σταυρούλα Σαμαρά, Αθηνά Τσινασλανίδου, Δέσποινα Τσουμαλάκου), καθώς επίσης ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας (Ο.Π.Α.Ν.Α.Μ.) Παναγιώτης Τσιμόγιαννης, ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Γιάννης Ηλιόπουλος, ο εκπρόσωπος της χορηγού εταιρείας «PepsiCo ΗΒΗ Α.Β.Ε.» Δημήτρης Παπαδημητρίου και η πρόεδρος του συνδιοργανωτή Φιλογυμναστικού Ομίλου Καλαμάτας (Φ.Ο.Κ.) και πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής των αγώνων Βούλα Κουβάτσου – Γαλάνη,

Οι τοποθετήσεις των ομιλητών:

Ελένη Πολυχρονίδου (τεχνική διευθύντρια ρυθμικής γυμναστικής της Ε.Γ.Ο.): «Εκ μέρους της Ομοσπονδίας, σας μεταφέρω τον χαιρετισμό και τη θερμή υποστήριξη του προέδρου, Θανάση Βασιλειάδη, ο οποίος θα βρίσκεται κοντά μας τις επόμενες μέρες. Επίσης, θέλω να απευθύνω εκ μέρους του ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή, για την υποστήριξή του στη διοργάνωση, αλλά και στον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο, ο οποίος αναμένεται να έρθει στην Καλαμάτα για να παραστεί στους αγώνες.

Η μεγάλη, η ξεχωριστή ιδιαιτερότητα της φετινής διοργάνωσης είναι ότι έχει ενταχθεί στην σειρά των παγκοσμίων κυπέλλων της FIG. Το παγκόσμιο κύπελλο περιλαμβάνει τις οκτώ κορυφαίες διοργανώσεις ρυθμικής γυμναστικής στον κόσμο. Τα πάντα στη διοργάνωση θα γίνουν υπό την αιγίδα, την καθοδήγηση και την εποπτεία της FIG, η οποία ενέκρινε πέρσι το αίτημα της Ε.Γ.Ο. και του Φ.Ο.Κ. για να ανέβει επίπεδο αυτή η διοργάνωση. Αυτή η σπουδαία αναβάθμιση του θεσμού αποτελεί μια μεγάλη τιμή, αλλά και εξίσου μεγάλη ευθύνη.

Έχω ιδιαίτερο συναισθηματικό δέσιμο με τον Φ.Ο.Κ., έναν σύλλογο που έχει ταυτιστεί με την ελληνική ρυθμική γυμναστική. Το ίδιο το άθλημα μετρά 30 χρόνια ύπαρξης στην Ελλάδα και ο σύλλογος μόλις ένα χρόνο λιγότερο, αφού ιδρύθηκε το 1981. Γι’ αυτό θα μου επιτρέψετε να πω, με όλη μου την αγάπη για το θεσμό, ότι αξίζει να κάνουμε λίγο καλύτερες τις αγωνιστικές εγκαταστάσεις για τις αθλήτριες. Ας κάνουμε μία μικρή αναβάθμιση για τα επόμενα χρόνια και έτσι η Καλαμάτα θα μπορεί πάντοτε να φιλοξενεί ένα παγκόσμιο κύπελλο από τα επτά – οκτώ που γίνονται ετησίως σ’ όλο τον κόσμο.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, έχουμε μεγάλες προσδοκίες από την ομάδα του ανσάμπλ για το μέλλον. Η Ομοσπονδία στηρίζει αυτήν την ομάδα και ξέρει ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει η επιθυμητή ανταπόδοση μέσα από τα αποτελέσματα, χωρίς όμως υπερβολική επιμονή και άγχος. Έχουμε πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στο προπονητικό επιτελείο, αλλά και στις αθλήτριές μας, που έχουν τη δύσκολη αποστολή να ξαναφέρουν την ελληνική ομάδα ψηλά. Τόσο εγώ όσο και η Ομοσπονδία το πιστεύουμε και γι’ αυτό θα μας έχουν πάντα δίπλα τους.

Σε ό,τι αφορά στο ατομικό, η Μιχαέλα Μεταλλίδου είναι η πρωταθλήτριά μας, που έχει την προτεραιότητα να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό της Βρέμης, τον Απρίλιο. Μαζί της, στην Καλαμάτα θα αγωνιστούν η Βαρβάρα Φίλιου, καθώς και οι Άρτεμις Γκαβέζου – Κάστρο και Αναστασία Κοντοπίδη. Πρόκειται για αθλήτριες που ανέβηκαν φέτος στην κατηγορία γυναικών, ενώ η Μιχαέλα διανύει τη δεύτερη χρονιά της. Ευχόμαστε και ελπίζουμε το καλύτερο για όλες τους».

Καμέλια Ντουνάβσκα (επικεφαλής προπονήτρια Εθνικής ομάδας ανσάμπλ): «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που η διοργάνωση της Καλαμάτας αποτελεί πλέον ένα παγκόσμιο κύπελλο και όχι ένα απλό διεθνές τουρνουά. Θα έχουμε τη χαρά να αγωνιστούμε ‘εντός έδρας’, παρουσιάζοντας τα προγράμματά μας μπροστά σε μία δική μας κερκίδα. Πρόκειται για μια μεγάλη ευθύνη, αφού είναι ο μόλις δεύτερος φετινός μας αγώνας, αλλά θεωρώ ότι η ομάδα θα τα καταφέρει. Παρότι είναι πολύ νέα ομάδα, οι αθλήτριες είναι πολύ ταλαντούχες. Αυτή η διοργάνωση αποτελεί για μας έναν πολύ σημαντικό σταθμό στην προετοιμασία μας για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που θα γίνει σε τρεις εβδομάδες στη Βρέμη. Έχουμε μεγάλες ελπίδες για το μέλλον της ομάδας, αλλά θα πρέπει να δείξουμε υπομονή και να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, ώστε να κρατήσουμε αυτήν ομάδα μαζί για αρκετό καιρό».

Αλεξάνδρα Γεωργοβασίλη (αθλήτρια ανσάμπλ): «Στόχος μας είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του ερχόμενου μήνα, όπου θα προσπαθήσουμε για μια θέση στην 8άδα. Είναι δύσκολο, αλλά θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε, γιατί είμαστε μια πολύ δεμένη ομάδα και φέτος έχουμε κάνει πιο σωστή προετοιμασία από ό,τι πέρσι».

Δέσποινα Τσουμαλάκου (αθλήτρια ανσάμπλ): «Πιστεύω ότι θα έχουμε πολύ καλή συνέχεια μαζί. Έχουμε αρχίσει πολύ καλά την προετοιμασία μας, είμαστε πολύ δεμένες και είμαι αισιόδοξη ότι θα έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στο μέλλον».

Μαριάνθη Ζαφειρίου (αθλήτρια ανσάμπλ): «Τα νέα προγράμματά μας είναι πάρα πολύ ωραία, είναι καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά και ταιριάζουν απόλυτα σε καθεμιά από εμάς».

Αθηνά Τσινασλανίδου (αθλήτρια ανσάμπλ): «Είμαι καινούργια στην ομάδα ανσάμπλ, στην οποία βρίσκομαι κάτι παραπάνω από ένα μήνα. Για μένα σημαίνει πολλά η παρουσία μου στο ανσάμπλ, γιατί είναι κάτι που το ήθελα πολύ. Οι γεμάτες εξέδρες στο γήπεδο θα μας δώσουν πολύ μεγάλη χαρά. Θα μας αρέσει πολύ να έχουμε μεγάλη υποστήριξη από τους φιλάθλους, γιατί είναι κάτι που δεν μας συμβαίνει συχνά».

Σταυρούλα Σαμαρά (αθλήτρια ανσάμπλ): «Είχα αγωνιστεί και πέρσι στην Καλαμάτα, με την ομάδα ανσάμπλ των νεανίδων, δίνοντας αγώνα επίδειξης. Ήταν πολύ καλή η ανταπόκριση από το κοινό. Όλοι οι φίλαθλοι ήταν πολύ ζεστοί μαζί μας και μας υποδέχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Πιστεύω ότι και φέτος θα είναι το ίδιο και ότι θα έχουμε την ίδια υποστήριξη».

Παναγιώτης Τσιμόγιαννης (πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν.Α.Μ.): «Καλωσορίζουμε τις αποστολές 20 χωρών, στις οποίες περιλαμβάνονται όλες οι μεγάλες δυνάμεις, καθώς και οι 100 καλύτερες αθλήτριες της υφηλίου. Θεωρούμε τον πολιτισμό και τον αθλητισμό ως άξονες για την ανάπτυξη του Νομού Μεσσηνίας. Έχουμε αγκαλιάσει, εδώ και πολλά χρόνια, τη ρυθμική γυμναστική, επειδή θεωρούμε ότι η διοργάνωση αυτή, που φέρνει κορυφαίες αθλήτριες στην Καλαμάτα, αποτελεί τιμή για το Νομό μας και τον προβάλλει στα πέρατα του κόσμου.

Ευχαριστούμε την Ε.Γ.Ο. για την άριστη συνεργασία και ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον πρόεδρό της, τον φίλο Θανάση Βασιλειάδη, που μας βοηθούσε από παλιά στην οργάνωση των αγώνων και εξακολουθεί να στέκεται δίπλα μας με την σημερινή του ιδιότητα. Επίσης, θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ και να δώσω τα συγχαρητήριά μου στον Φ.Ο.Κ., που για μια ακόμη φορά εγγυάται ένα άψογο οργανωτικό αποτέλεσμα. Είμαι σίγουρος για την επιτυχία της διοργάνωσης, που θα αναδείξει για άλλη μια φορά την αέρινη ομορφιά της ρυθμικής γυμναστικής».

Γιάννης Ηλιόπουλος (πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας): «Η 23η Μαρτίου, επέτειος της απελευθέρωσης της Καλαμάτας, είναι μια μέρα γιορτής για την πόλη. Πιστεύω λοιπόν ότι η πραγματοποίηση της συνέντευξης Τύπου στην σημερινή ημερομηνία αποτελεί καλό σημάδι για την επιτυχία των αγώνων. Η φετινή διοργάνωση είναι οπωσδήποτε η κορυφαία στην ιστορία του ‘Κυπέλλου Καλαμάτας’ από το 1993. Ο θεσμός έχει αναβαθμιστεί πραγματικά και το επίπεδο των αθλητριών που συμμετέχουν φέτος είναι πολύ υψηλότερο. Γ’ αυτό, θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον πρόεδρο της Ε.Γ.Ο. Θανάση Βασιλειάδη, ο οποίος είχε δώσει την υπόσχεση ότι θα στηρίξει το ‘Κύπελλο Καλαμάτας’ και την τήρησε πραγματικά. Χωρίς αμφιβολία, πρόκειται για το κορυφαίο γεγονός γυμναστικής της χρονιάς, σε ολόκληρη την Ελλάδα. Επίσης, να ευχαριστήσω τον Φ.Ο.Κ. και ειδικά την πρόεδρό του, Βούλα Κουβάτσου, η οποία ήταν, είναι και ελπίζω ότι θα συνεχίσει και στο μέλλον να είναι η ψυχή αυτής της διοργάνωσης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πώς ξεκίνησε αυτό το μίτινγκ και ποιοι άνθρωποι το κράτησαν, για να φτάσει σήμερα σ’ αυτό το υψηλό επίπεδο.

Εύχομαι καλή επιτυχία στην Εθνική ομάδα και καλή διαμονή σε όλες τις αποστολές. Θέλω επίσης να καλέσω τον κόσμο της Καλαμάτας να γεμίσει την ‘Τέντα’ και να απολαύσει το μοναδικό θέαμα που υπόσχονται οι ομάδες. Αυτό που θέλει η Ε.Γ.Ο. και θέλουμε όλοι μας, είναι να δούμε ένα γεμάτο γήπεδο».

Δημήτρης Παπαδημητρίου (εκπρόσωπος της χορηγού εταιρείας «PepsiCo ΗΒΗ Α.Β.Ε.»): «Η εταιρεία μας στηρίζει τη διοργάνωση για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, μέσω του LIPTON ICE TEA, μίας από τις κυρίαρχες μάρκες παγωμένου τσαγιού, που πωλείται σε 56 χώρες διεθνώς. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το γεγονός ότι είμαστε αρωγοί σ’ αυτόν τον θεσμό, που έχει καθιερωθεί και πραγματοποιείται για 18η χρονιά. Θέλουμε να ευχηθούμε καλή δύναμη στους συντελεστές της διοργάνωσης, καλή επιτυχία σε όλες τις αθλήτριες και προπάντων στις εκπροσώπους της ελληνικής ομάδας».

Βούλα Κουβάτσου – Γαλάνη (πρόεδρος του Φ.Ο.Κ. και της Εκτελεστικής Επιτροπής): «Η φετινή διοργάνωση υπόσχεται θέαμα που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πλέον απαιτητικούς. Ευελπιστούμε ότι την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή ο κόσμος της Καλαμάτας θα δώσει μαζικό παρών στην ‘Τέντα’, για να χειροκροτήσει και να απολαύσει τις προσπάθειες των αθλητριών. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας, για να εμψυχώσουν τα παιδιά και να τα ωθήσουν να δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας: Την Εθνική Τράπεζα, που είναι επίσημος χορηγός της Ε.Γ.Ο., τον Ο.Π.Α.Π., που είναι επίσημος χορηγός της διοργάνωσης, καθώς και την ‘PepsiCo ΗΒΗ’, για τη βοήθεια που μας δίνουν ώστε να διοργανώσουμε τους αγώνες όσο καλύτερα γίνεται».

Παράλληλα με την συνέντευξη Τύπου, ανακοινώθηκε η επίσημη έναρξη λειτουργίας του δικτυακού τόπου της διοργάνωσης (www.kalamatacup.gr), που θα παρέχει πληροφορίες στα ελληνικά και τα αγγλικά, στα πρότυπα των οδηγιών της FIG.

kalamata2010-1
kalamata2010-2
kalamata2010-3