8η στο στεφάνι και 10η στο σύνθετο ατομικό η Μεταλλίδου στο Κίεβο

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η πρώτη διεθνής εμφάνιση της Μιχαέλας Μεταλλίδου για το 2010, η οποία πραγματοποιήθηκε στο διεθνές γκραν πρι ρυθμικής γυμναστικής «Ντεριούγκινα Καπ» του Κιέβου.

Μία εβδομάδα μετά την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πανελλήνιου τίτλου της, η 17χρονη πρωταθλήτρια παρουσίασε τα νέα προγράμματά της εκτός συνόρων και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις, αφού κατετάγη 10η στο σύνθετο ατομικό με 98,750 βαθμούς (σχοινάκι: 24,500, στεφάνι: 24,850, μπάλα: 25,000, κορδέλα: 24,400) και επιπλέον πήρε την πρόκριση για τον τελικό του στεφανιού, όπου τερμάτισε 8η με 24,700. Επιπλέον, κατέλαβε την 9η θέση στην μπάλα, χάνοντας για 0,150 βαθμούς την είσοδο στην προνομιούχο οκτάδα.

Το χρυσό μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό κατέκτησε η Ρωσίδα Ντάρια Ντμιτρίεβα (109,350 β.), την οποία ακολούθησαν στο βάθρο οι Ουκρανές Αλίνα Μαξιμένκο (109,025 β.) και Άννα Ριζατντίνοβα (108,700 β.). Οι τρεις ανερχόμενες πρωταθλήτριες θα είναι ανάμεσα στα αστέρια που θα πάρουν μέρος στο παγκόσμιο κύπελλο «Καλαμάτα 2010» (26-28 Μαρτίου), όπως βέβαια και η Μεταλλίδου.

Στο «Ντεριούγκινα Καπ» του Κιέβου συμμετείχε από ελληνικής πλευράς και η νεανίδα Ανθή – Μαρκέλλα Μάντζιου, η οποία τερμάτισε 13η στο σύνθετο ατομικό της κατηγορίας της με 88,050 βαθμούς (σχοινάκι: 21,450, στεφάνι: 21,875, μπάλα: 22,650, κορύνες: 22,075).

«Ο πρώτος διεθνής αγώνας της Μιχαέλας για το 2010 πήγε πάρα πολύ καλά. Οι βαθμολογίες της δείχνουν τις σταθερές εκτελέσεις που είχε, καθώς και τη διαρκή πρόοδό της στην κατηγορία γυναικών. Επιπλέον, η πρόκρισή της στον τελικό του στεφανιού αποτελεί μία σημαντική διάκριση. Η εμφάνισή της στο Κίεβο ήταν ένα καλό δείγμα ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Απριλίου. Ελπίζουμε να τα πάει εξίσου καλά και στο παγκόσμιο κύπελλο της Καλαμάτας», σχολίασε η τεχνική διευθύντρια ρυθμικής γυμναστικής της Ε.Γ.Ο., Ελένη Πολυχρονίδου.

Παράλληλα, η αντίστροφη μέτρηση για τη διοργάνωση της μεσσηνιακής πρωτεύουσας ξεκίνησε με την άφιξη της Εθνικής ομάδας ανσάμπλ, το μεσημέρι της Δευτέρας (22/03). Η ελληνική πεντάδα, την οποία αποτελούν οι Αλεξάνδρα Γεωργοβασίλη, Μαριάνθη Ζαφειρίου, Σταυρούλα Σαμαρά, Αθηνά Τσινασλανίδου και Δέσποινα Τσουμαλάκου, είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει τις πρώτες της προπονήσεις στο κλειστό γυμναστήριο «Τέντα», όπου θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της απέναντι σε 7 από τις 8 κορυφαίες ομάδες του κόσμου.

Αύριο (Τρίτη 23/03) αναμένεται να αφιχθούν στην Καλαμάτα και οι τέσσερις αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικά χρώματα στο ατομικό (Μιχαέλα Μεταλλίδου, Βαρβάρα Φίλιου, Άρτεμις Γκαβέζου – Κάστρο, Αναστασία Κοντοπίδη).

Εξάλλου, αύριο το μεσημέρι (Τρίτη 23/03) στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Καλαμάτας. Το «παρών» θα δώσουν η τεχνική διευθύντρια ρυθμικής γυμναστικής της Ε.Γ.Ο., Ελένη Πολυχρονίδου, η ομοσπονδιακή προπονήτρια Καμέλια Ντουνάβσκα και οι αθλήτριες της ελληνικής ομάδας ανσάμπλ γυναικών, η πρόεδρος του συνδιοργανωτή Φιλογυμναστικού Ομίλου Καλαμάτας, Βούλα Κουβάτσου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού – Αθλητισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Τσιμόγιαννης, ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας, Γιάννης Ηλιόπουλος, καθώς και ο εκπρόσωπος της χορηγού εταιρείας «PepsiCo HBH A.B.E.», Δημήτρης Παπαδημητρίου.