Σημαντικό τεστ στην Καλαμάτα για το ελληνικό ανσάμπλ

Τα «αποκαλυπτήρια» των νέων προγραμμάτων της μπροστά στο ελληνικό κοινό θα πραγματοποιήσει η Εθνική ομάδα του ανσάμπλ στο παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής «Καλαμάτα 2010» (26-28 Μαρτίου).

Η διοργάνωση της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, η οποία διεξάγεται για 18η χρονιά, θα είναι φέτος θα είναι πιο λαμπρή από κάθε άλλη φορά και θα αποτελέσει για τις αθλήτριες της Καμέλια Ντουνάβσκα το σημαντικότερο τεστ ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βρέμης (13-18 Απριλίου). Το «παρών» στο κλειστό γυμναστήριο «Τέντα» θα δώσουν άλλωστε 7 από τις 8 κορυφαίες χώρες του περσινού παγκόσμιου πρωταθλήματος του Μίε (Ιταλία, Λευκορωσία, Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν, Ισραήλ, Βουλγαρία, Ιαπωνία).

Η ανανεωμένη ελληνική ομάδα, που έκανε την επίσημη πρεμιέρα της την προηγούμενη εβδομάδα τερματίζοντας 11η στο παγκόσμιο κύπελλο του Πορτιμάο, βρίσκεται ακόμα στην αρχή του δρόμου και αντιμετωπίζει μια σειρά από εμπόδια. Όπως όμως τονίζει η Βουλγάρα ομοσπονδιακή προπονήτρια, μέσα από την επίμονη προσπάθεια θα έρθει η βελτίωση.

«Δείξαμε καλά στοιχεία στην Πορτογαλία, έστω και αν δεν τερματίσαμε όσο ψηλά θα αξίζαμε. Έχουμε μια ιδιαίτερα νεανική ομάδα, τα κορίτσια κάνουν πολύ καλή δουλειά και είμαι ευχαριστημένη με τη διάθεσή τους και με την εικόνα που παρουσίασαν. Ήταν φυσιολογικό να κάνουμε κάποια λάθη στην εκτέλεση, όπως όλες οι ομάδες, αφού βρισκόμαστε ακόμα στο ξεκίνημα της χρονιάς. Αν όμως δεν αντιμετωπίσουμε ατυχίες και μεγάλα εμπόδια από εξωτερικούς παράγοντες, ο χρόνος θα είναι τελικά με το μέρος μας», υποστηρίζει η Καμέλια Ντουνάβσκα και συμπληρώνει:

«Θα χρειαστούμε περισσότερους αγώνες στα πόδια μας, αλλά και αρκετό ρίσκο, για να ξεπεράσουμε την άδικη επιφύλαξη με την οποία μας αντιμετωπίζουν αρκετές χώρες. Την στιγμή που οι περισσότερες ομάδες τροποποίησαν απλώς κάποια στοιχεία των περσινών προγραμμάτων τους, εμείς τα συνθέσαμε από την αρχή. Προτιμήσαμε τον υψηλό συντελεστή δυσκολίας από τις εύκολες και σίγουρες λύσεις. Θέλω να κάνουμε κάτι παραπάνω από τους υπόλοιπους, να ξεχωρίζουμε για την όμορφη και ποιοτική γυμναστική που θα παρουσιάζουμε. Με αυτό τον τρόπο, όταν η ομάδα αποκτήσει σταθερότητα και εμπειρία, θα μπορεί να επιβάλει την αξία της ακόμα και αν ορισμένοι κριτές εξακολουθούν να την αντιμετωπίζουν με αυστηρότητα. Η φετινή χρονιά θα είναι δύσκολη, αλλά κάθε μας κίνηση γίνεται με απώτερο στόχο το προολυμπιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2011».

Η προπονήτρια της ελληνικής ομάδας δεν παραλείπει να επισημάνει την ξεχωριστή σημασία που θα έχει το παγκόσμιο κύπελλο «Καλαμάτα 2010» για τις Ελληνίδες αθλήτριες, προκειμένου να «χτίσουν» την αυτοπεποίθησή τους:

«Η διοργάνωση της Καλαμάτας θα αποτελέσει ένα πολύ σπουδαίο τεστ για την ψυχολογία της ομάδας. Οι περισσότερες αθλήτριές μας δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ μπροστά σ’ ένα γήπεδο γεμάτο από Έλληνες φιλάθλους. Είναι μία εμπειρία και μία ευθύνη την οποία είναι υποχρεωμένες να πάρουν, ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και των άλλων κρίσιμων διοργανώσεων που θα τις περιμένουν στο μέλλον. Γνωρίζω από πέρσι ότι το κοινό της Καλαμάτας λατρεύει τη γυμναστική και θα θέλει να δει μια καλή εμφάνιση την ελληνική ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να τους ανταμείψουμε. Περιμένω ότι σε κάθε αγώνα από εδώ και πέρα θα κάνουμε ένα βήμα προς τα εμπρός από πλευράς εκτέλεσης, βαθμολογίας, αλλά και ψυχολογίας».