Λάμψη αστέρων στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ενόργανης, στο κλειστό του Ελληνικού

Τα μεγαλύτερα αστέρια της ελληνικής ενόργανης γυμναστικής δίνουν ραντεβού στο κλειστό γήπεδο του Ελληνικού, όπου το Σαββατοκύριακο (20-21 Μαρτίου) θα πραγματοποιηθεί η τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος ανδρών, γυναικών, εφήβων και νεανίδων. Η κορυφαία εγχώρια διοργάνωση δεν θα έχει μόνο αυτοτελή αξία, αφού παράλληλα θα αποτελέσει ένα από τα κριτήρια για την επιλογή των Εθνικών ομάδων ενόψει των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ανδρών – εφήβων (21-25 Απριλίου) και γυναικών – νεανίδων (28 Απριλίου – 2 Μαΐου), που θα γίνουν στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας.

Στο φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα αναμένεται να πάρουν μέρος όλα τα μεγάλα ονόματα του αθλήματος, σε αντίθεση με την αντίστοιχη περσινή διοργάνωση, από την οποία είχαν απουσιάσει πρωταθλητές όπως ο Βλάσης Μάρας, ο Λευτέρης Κοσμίδης, ο Βασίλης Τσολακίδης και ο Χρήστος Λυμπανοβνός, είτε λόγω τραυματισμών είτε λόγω του αγωνιστικού προγραμματισμού τους.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι η διοργάνωση επιστρέφει στην πρωτεύουσα έπειτα από πέντε χρόνια, αφού μεταξύ 2006 και 2009 το πανελλήνιο διεξαγόταν κάθε χρόνο στην αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης», στη Θεσσαλονίκη.

Στην τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος ενόργανης έχουν δικαίωμα συμμετοχής συνολικά 75 αθλητές και αθλήτριες (15 άνδρες, 26 έφηβοι, 21 γυναίκες, 13 νεάνιδες), είτε αυτόματα, ως μέλη των Εθνικών ομάδων, είτε έχοντας πιάσει τα απαιτούμενα βαθμολογικά όρια στην προκριματική φάση που διεξήχθη στις 6 Μαρτίου.

Το πρόγραμμα των αγώνων:

Σάββατο 20 Μαρτίου
11:00 – 13:30: Γενικός αγώνας γυναικών – νεανίδων (τελικός σύνθετου ατομικού, τελικός ομαδικού, προκριματικός οργάνων)
16:00 – 19:00: Γενικός αγώνας ανδρών – εφήβων (τελικός σύνθετου ατομικού, τελικός ομαδικού, προκριματικός οργάνων)

Κυριακή 21 Μαρτίου
10:30 – 13:30: Τελικοί οργάνων ανδρών – εφήβων, γυναικών – νεανίδων