Χάλκινο μετάλλιο για τη Μιλλούση στη δοκό, στο παγκόσμιο κύπελλο του Κότμπους

Με ένα ακόμη μετάλλιο, το χάλκινο που κατέκτησε η Βάσω Μιλλούση στη δοκό ισορροπίας, ολοκληρώθηκε για τα ελληνικά χρώματα το παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Κότμπους, στη Γερμανία.

Στον τελικό του αγωνίσματος, η 26χρονη πρωταθλήτρια συγκέντρωσε 14,250 βαθμούς και πήρε την 3η θέση, πίσω από τη Ρωσίδα Τατιάνα Σολόβιεβα (14,775 β.) και την Καναδέζα Κριστίνα Βάκουλικ (14,425 β.). Έτσι, ανέβηκε ξανά στο βάθρο ενός αγώνα της σειράς του παγκοσμίου κυπέλλου, αφού στην αμέσως προηγούμενη συμμετοχή της, τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Ντόχα του Κατάρ, είχε κερδίσει και πάλι το χάλκινο μετάλλιο στη δοκό.

Μετά την επιτυχία της, η Μιλλούση, η οποία είχε προκριθεί με τη 2η καλύτερη βαθμολογία (14,550 β.), τόνισε: «Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι ξεκινώ τη σεζόν μ’ ένα μετάλλιο. Είναι ένα πολύ καλό σημάδι για τη φετινή χρονιά, που ελπίζω να αποδειχθεί εξίσου επιτυχημένη με την περσινή. Το πιο σημαντικό είναι ότι ‘έβγαλα’ το πρόγραμμά μου στη δοκό και τις δύο ημέρες της διοργάνωσης. Πιστεύω ότι στον σημερινό τελικό έκανα καλύτερη εμφάνιση, αλλά οι κριτές έδειξαν μεγάλη αυστηρότητα. Έδωσαν αρχικό βαθμό δυσκολίας 5,7 στο πρόγραμμά μου, αντί για 5,9, όπως στον προκριματικό της Παρασκευής, όπου και πάλι ήταν αυστηροί. Είμαι όμως ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα. Επόμενος στόχος μου είναι να τα πάω καλά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Ελληνικό».