Αυλαία στο Κότμπους για έξι πρωταθλητές της ενόργανης

Από τη Γερμανία και συγκεκριμένα από το παγκόσμιο κύπελλο του Κότμπους (12-14 Μαρτίου) ξεκινά η νέα αγωνιστική περίοδος για την ελληνική ενόργανη γυμναστική. Στη φημισμένη διοργάνωση με την επωνυμία «Turnier der Meister», η οποία πραγματοποιείται για 34η χρονιά, θα πάρουν μέρος οι Δημήτρης Μαρκούσης, Χρήστος Λυμπανοβνός, Ξενοφών Κοσμίδης και Σταύρος Κέκελος στους άνδρες, καθώς και οι Βασιλική Μιλλούση, Μαρία Πιτσικάλη στις γυναίκες. Την ελληνική αποστολή, που αναχωρεί σήμερα (Τετάρτη 10/03) για τη γερμανική πόλη, συμπληρώνουν οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί Καλίν Ζάρο, Θανάσης Κοσμίδης, Κώστας Χατζηζήσης και οι διεθνείς κριτές Δημήτρης Μπαξεβανίδης και Βασιλική Αλιπράντη.

Η διοργάνωση θα αποτελέσει το πρώτο επίσημο αγωνιστικό τεστ ενόψει των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, που θα γίνουν στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας (21-25 Απριλίου για τις κατηγορίες ανδρών – εφήβων, 28 Απριλίου – 2 Μαΐου για τις κατηγορίες γυναικών – νεανίδων).

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν την Παρασκευή (12/03) με τους προκριματικούς, ενώ το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθούν οι τελικοί των οργάνων, με την συμμετοχή των οκτώ καλύτερων αθλητών σε καθένα από αυτά.

Στο παγκόσμιο κύπελλο του Κότμπους έχουν δηλώσει συμμετοχή 113 αθλητές και αθλήτριες (73 άνδρες, 40 γυναίκες) από 24 χώρες.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης (σε ώρες Ελλάδας):

Παρασκευή 12 Μαρτίου
14:00 – 20:45: Προκριματικοί οργάνων

Σάββατο 13 Μαρτίου
15:00 – 18:00: Τελικοί οργάνων, 1ο σκέλος (Άνδρες: έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι. Γυναίκες: άλμα, ασύμμετροι ζυγοί)

Κυριακή 14 Μαρτίου
15:00 – 18:00: Τελικοί οργάνων, 2ο σκέλος (Άνδρες: άλμα, δίζυγο, μονόζυγο. Γυναίκες: δοκός ισορροπίας, έδαφος)