Θ. Βασιλειάδης: «Με υπευθυνότητα, η γυμναστική θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή»

Η τοποθέτηση της ελληνικής γυμναστικής στην «αφρόκρεμα» του ελληνικού αθλητισμού, βάσει της αξιολόγησης που έκανε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τον πρόεδρο της Ε.Γ.Ο., Θανάση Βασιλειάδη, ο οποίος όμως επισήμανε ταυτόχρονα την ανάγκη για μεγαλύτερη προσπάθεια, ώστε το άθλημα να παραμείνει σε τροχιά επιτυχιών, μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

«Οι διαχρονικές επιτυχίες και η δουλειά που γίνεται στην ελληνική γυμναστική, την κατατάσσουν δικαιωματικά στην πρώτη γραμμή του ελληνικού αθλητισμού, όπως ορθότατα αναγνώρισε η Γ.Γ.Α. στο νέο σχεδιασμό της. Είναι μία διάκριση, την οποία κατέκτησαν με την αδιάκοπη προσπάθειά τους οι αθλητές, οι προπονητές, τα σωματεία και η διοίκηση της Ε.Γ.Ο.», σχολίασε ο κ. Βασιλειάδης και πρόσθεσε:

«Χρειάζεται υπευθυνότητα και ακόμα πιο συντονισμένη προσπάθεια, για να διατηρηθούμε στην κορυφή και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για το άθλημα. Έχουμε μακρύ και πολύ δύσκολο δρόμο μπροστά μας. Καλούμαστε να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις και να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά, ώστε να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες και να παραμείνουμε ψηλά».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Πάνου Μπιτσαξή, οι αθλητικές Ομοσπονδίες πρόκειται να τοποθετηθούν σε κατηγορίες, ανάλογα με την σημασία κάθε αθλήματος στον Εθνικό Αθλητικό Σχεδιασμό που έχει καταρτιστεί.

Με βάση τη σχετική μελέτη που εκπονήθηκε από τη Γ.Γ.Α. και λαμβάνοντας υπόψη μια σειρά από κριτήρια, η Γυμναστική κατατάσσεται μεταξύ των 10 κορυφαίων αθλημάτων στην Ελλάδα («Αθλήματα Εθνικής Αθλητικής Προτεραιότητας»).