Σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση των στελεχών της Ε.Γ.Ο. με τον Γ.Γ.Α., Πάνο Μπιτσαξή

Μέσα σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη πρώτη συνάντηση των στελεχών της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας με τον νέο Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή, το μεσημέρι της Τρίτης (29/12). Το αισιόδοξο μήνυμα από την συνάντηση, η οποία έγινε σε πνεύμα συνεννόησης, ήταν ότι η Πολιτεία θα σταθεί αρωγός στις ανάγκες της ελληνικής γυμναστικής με κάθε δυνατό τρόπο.

Η αντιπροσωπεία του δ. σ. της Ε.Γ.Ο., με επικεφαλής τον πρόεδρο Θανάση Βασιλειάδη, επισκέφθηκε τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και συζήτησε επί δίωρο με τον κ. Μπιτσαξή για όλα τα θέματα που απασχολούν την ελληνική γυμναστική. Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού άκουσε με μεγάλη προσοχή τις απόψεις των στελεχών της Ομοσπονδίας και εκφράστηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για «το λαοφιλές άθλημα της γυμναστικής, που έχει προσφέρει πολλές και μεγάλες διακρίσεις στον ελληνικό αθλητισμό».

Με αφορμή το θέμα του προϋπολογισμού της Ε.Γ.Ο. για το 2010, ο κ. Βασιλειάδης και οι συνεργάτες του ενημέρωσαν τον κ. Μπιτσαξή για τα διοικητικά και αγωνιστικά πεπραγμένα της χρονιάς που φεύγει, καθώς βέβαια και για τον σχεδιασμό ενόψει του ερχόμενου έτους, κατά το οποίο οι ανάγκες των Εθνικών ομάδων θα είναι αυξημένες.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, από την πλευρά του, επιφυλάχθηκε να απαντήσει για το ύψος της τακτικής επιχορήγησης που θα λάβει η Ομοσπονδία για το 2010, αλλά ανέφερε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι σε θέση να μιλήσει για συγκεκριμένα ποσά.

Επίσης, σε ό,τι αφορά στην ετήσια επιχορήγηση των σωματείων, ο κ. Μπιτσαξής υπογράμμισε ότι σύντομα θα έχει ενημερωθεί σε βάθος, έτσι ώστε στην συνέχεια να δρομολογηθούν οι εξελίξεις.

Οι επιτελείς της Ομοσπονδίας έδωσαν έμφαση και στην έλλειψη προπονητηρίων, τα οποία είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του αθλήματος στα μεγάλα αστικά κέντρα. Το πρόβλημα, όπως εξήγησαν, είναι πολύ έντονο σε περιοχές όπως τα βόρεια προάστια της Αθήνας και η δυτική Θεσσαλονίκη, όπου η γυμναστική έχει ανάγκη για άμεση απόκτηση περισσότερων αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ένα άλλο ζήτημα που συζητήθηκε διεξοδικά, ήταν αυτό των κατασχετηρίων που απειλούν την Ε.Γ.Ο., εξαιτίας των δυσβάσταχτων χρεών που άφησε πίσω της η προηγούμενη διοίκηση. Οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας έλαβαν από τον κ. Μπιτσαξή τις εγγυήσεις ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα συνδράμει για την κάλυψη ποσού 237.000 ευρώ, το οποίο αφορά σε παλαιά ανεξόφλητα τιμολόγια της Ομοσπονδίας προς τρίτους. Το κονδύλι αυτό είχε εγκρίνει προ μηνών και η προηγούμενη πολιτική ηγεσία της Γ.Γ.Α., χωρίς ωστόσο να προλάβει να εκταμιεύσει το σχετικό ποσό.

Παράλληλα, η νομική υπηρεσία της Ε.Γ.Ο. παρουσίασε στον κ. Μπιτσαξή όλα τα απαραίτητα στοιχεία, έτσι ώστε η Γ.Γ.Α. να μεριμνήσει και για την αποζημίωση περίπου 120.000 ευρώ, η οποία επιδικάστηκε στην πρώην ομοσπονδιακή προπονήτρια του ανσάμπλ, Μαρίνα Φατέεβα και την συνεργάτιδά της, Βάσω Καλαμπουκά, λόγω της απόλυσής τους το 2004.

Ο κ. Βασιλειάδης ευχαρίστησε θερμά τον κ. Μπιτσαξή για την ταχεία ανταπόκρισή του στο συγκεκριμένο θέμα, στο οποίο κατά τους προηγούμενο διάστημα είχε παρατηρηθεί μία αναίτια καθυστέρηση από τους κόλπους της Γενικής Γραμματείας, χωρίς φυσικά ο πολιτικός προϊστάμενος της Γ.Γ.Α. να φέρει ουδεμία ευθύνη.

Μετά την εποικοδομητική συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του, τονίζοντας τα εξής: «Τα μηνύματα που αποκομίσαμε από την ανταλλαγή απόψεων με τον κ. Μπιτσαξή είναι απολύτως θετικά. Έδειξε πραγματικό ενδιαφέρον για να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική γυμναστική και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό. Ήταν ένα πολύ καλό πρώτο βήμα. Μετά από αυτήν την συνάντηση, στην οποία πιστεύω ότι είχαμε πολύ καλή επικοινωνία, είμαστε αισιόδοξοι ότι η Πολιτεία θα σταθεί δίπλα μας, ώστε το 2010 να αποτελέσει μία ακόμα καλύτερη χρονιά για την ελληνική γυμναστική».

Εκτός από τον κ. Θανάση Βασιλειάδη και τον κ. Πάνο Μπιτσαξή, που χαιρετίζονται δια χειραψίας, εικονίζονται το μέλος της Ε.Ο.Ε. κ. Μανώλης Κολυμπάδης (δεύτερος από αριστερά) και ο πρόεδρος της Ε.Ο.Ε.. κ. Σπύρος Καπράλος (τέταρτος από αριστερά):
vasiliadis-bitsaxis-2009