Παρούσα στη Γυμνασιάδα του Κατάρ η ελληνική ενόργανη

Με την συμμετοχή δέκα νεαρών εκπροσώπων της ελληνικής ενόργανης γυμναστικής ξεκινά αύριο (Τρίτη 08/12) η 14η Παγκόσμια Γυμνασιάδα, που στην Ντόχα του Κατάρ.

Στη διοργάνωση, που θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 12/12 και περιλαμβάνει τα αθλήματα της ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής, του στίβου και της κολύμβησης, θα λάβουν μέρος σχεδόν 2.000 αθλητές και αθλήτριες από 42 χώρες.

Στην ενόργανη αγοριών, όπου θα αγωνιστούν αθλητές γεννημένοι μεταξύ 1992 και 1995, τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπήσουν οι Γιώργος Χατζηευσταθίου, Θεόδωρος Μπουτάκης, Χριστόφορος Κωνσταντινίδης, Νίκος Αντωνιάδης και Νίκος Ηλιόπουλος.

Στα κορίτσια, όπου δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλήτριες γεννημένες μεταξύ 1993 και 1996, την αντίστοιχη πεντάδα αποτελούν οι Μαριλένα Μπαρμαξίζογλου, Ανδριάννα Συρίγου – Αντωνίου, Αντιγόνη Θεοδώρου, Κωνσταντίνα Καζαμία και Ειρήνη Καγκάλου.

Αρμόδια για την στελέχωση της ελληνικής αποστολής ήταν η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων (Κ.Ο.Ε.Σ.Α.), που υπάγεται στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

Η αυριανή, πρώτη ημέρα της διοργάνωσης περιλαμβάνει τον γενικό αγώνα των αγοριών, που θα αναδείξει την τελική κατάταξη του ομαδικού και του σύνθετου ατομικού, ενώ παράλληλα θα αποτελέσει προκριματικό για τα επιμέρους όργανα.

Το πρόγραμμα της ενόργανης γυμναστικής στην 14η Γυμνασιάδα (σε ώρες Ελλάδας):

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου
11:00: Ομαδικό & Σύνθετο ατομικό αγοριών

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου
11:00: Ομαδικό & Σύνθετο ατομικό κοριτσιών

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου
15:00: Τελικοί οργάνων – 1ο σκέλος (Αγόρια: Έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι. Κορίτσια: Άλμα, ασύμμετροι ζυγοί)

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου
15:00: Τελικοί οργάνων – 2ο σκέλος (Αγόρια: Άλμα, δίζυγο, μονόζυγο. Κορίτσια: Δοκός ισορροπίας, έδαφος)