Η Ε.Γ.Ο. αποκαλύπτει με στοιχεία τα ψεύδη του Δημήτρη Δημητρόπουλου

Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία έχει την υποχρέωση να αποκαλύψει τα ψεύδη του πρώην προέδρου της και απερχόμενου προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG), κ. Δημήτρη Δημητρόπουλου, αναφορικά με τις πρόσφατες αρχαιρεσίες της UEG.

Πριν και κατά τη διάρκεια του 23ου Συνεδρίου της UEG, στο Τελ Αβίβ (6-7 Νοεμβρίου), ο κ. Δημητρόπουλος ισχυριζόταν αναληθώς ότι δήθεν η Ε.Γ.Ο. τον είχε «αποκλείσει» από τις ελληνικές υποψηφιότητες για τα αξιώματα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Στην πραγματικότητα, όμως, δεν υπήρξε κανένας «αποκλεισμός» και καμία απόπειρα «απαξίωσης» του κ. Δημητρόπουλου από την Ε.Γ.Ο.. Αντιθέτως, ο ίδιος ήταν εκείνος που έπληξε διεθνώς το κύρος της Ε.Γ.O., αντιμετωπίζοντάς την με τρόπο περιφρονητικό και απαξιωτικό, αφού είχε απαιτήσει εγγράφως και προκαταβολικά να μην τον προτείνει η Ελληνική Ομοσπονδία στις εκλογές της UEG!

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει η επιστολή, την οποία ο κ. Δημητρόπουλος είχε αποστείλει ήδη από το Μάιο του 2009 στους προέδρους όλων των εθνικών Ομοσπονδιών γυμναστικής – μελών της UEG.

Την συγκεκριμένη επιστολή, που έχει συνταχθεί και στις τρεις επίσημες γλώσσες της UEG (γαλλικά, γερμανικά, αγγλικά), είναι υποχρεωμένη να δώσει σήμερα στη δημοσιότητα η Ε.Γ.Ο., προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Στην παράγραφο 6 της επιστολής του, ο κ. Δημητρόπουλος ανέφερε επί λέξει:
«Άρα, αποκλείεται κατηγορηματικά να επιτρέψω να προταθώ από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, ακόμα και στην περίπτωση που η Ε.Γ.Ο. θα με πρότεινε για την προεδρία της UEG».

Η ως άνω τοποθέτησή του, αποδεικνύει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τις προθέσεις του και ασφαλώς συνιστά απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στην Ε.Γ.Ο..

Μάλιστα, στην επόμενη παράγραφο της επιστολής του, ο κ. Δημητρόπουλος υποστήριζε:
«Άλλες εθνικές Ομοσπονδίες – μέλη της UEG, των οποίων έχω ήδη γίνει επίτιμο μέλος, έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να με προτείνουν ως υποψήφιο».

Έμμεσα, δηλαδή, ο κ. Δημητρόπουλος παραδέχεται ότι ήταν ειλημμένη η απόφασή του να εκπροσωπηθεί από άλλη ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία δηλώνει ότι θα συνεχίσει τις αποκαλύψεις και τον αγώνα της υπέρ της αλήθειας, παρουσιάζοντας στοιχεία και γεγονότα που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.

Διαβάστε αυτούσια την επιστολή του κ. Δημητρόπουλου στις παρακάτω γλώσσες: