Το ντοκουμέντο της ντροπής: Υποψήφιος με τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» ο Δ. Δημητρόπουλος στις εκλογές της UEG

Την ανθελληνική στάση του απερχόμενου προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG), Δημήτρη Δημητρόπουλου, κατήγγειλε εκ νέου η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, κατηγορώντας τον για έμμεση αναγνώριση της αυτοαποκαλούμενης «Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

Παρά τις οργισμένες αντιδράσεις που προκάλεσε η αποκάλυψη των προθέσεών του, ο κ. Δημητρόπουλος διεκδίκησε σήμερα (Σάββατο 7/11) την επανεκλογή του στην προεδρία της UEG ως προτεινόμενος από την «Ομοσπονδία Γυμναστικής της Μακεδονίας», όπως είναι η ονομασία της εθνικής Ομοσπονδίας της FYROM.

Από την πλευρά τους, τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Τελ Αβίβ, όπου πραγματοποιείται το 23ο Συνέδριο της UEG, καυτηρίασαν για άλλη μια φορά την προκλητική συμπεριφορά του κ. Δημητρόπουλου.

«Η αντιπροσωπεία της Ε.Γ.Ο. στο Ισραήλ αγωνίστηκε και αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις της για να προασπίσει τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, βάζοντας φραγμό στην προδοσία που επιχειρήθηκε. Είμαστε άνθρωποι της γυμναστικής και του αθλητισμού, αλλά βρεθήκαμε αντιμέτωποι με συμπεριφορές και με ζητήματα που έχουν πολύ σημαντικές και επικίνδυνες προεκτάσεις. Αντιδράσαμε δυναμικά, καταθέσαμε ενστάσεις και υπομνήματα, ωστόσο δεν σταματάμε εκεί. Δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε κάθε δυνατή ενέργεια, ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να μην μπορούν πια οι εκπρόσωποι της FYROM να καπηλεύονται το όνομα της Μακεδονίας, έστω και αν βρίσκουν συμμάχους στην Ελλάδα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης.

Παρά την υποψηφιότητά του ως εκπρόσωπος της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», ο κ. Δημητρόπουλος απέτυχε να επανεκλεγεί στην προεδρία της UEG, θέση την οποία κατείχε από το 2003.

Νέος πρόεδρος στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γυμναστικής για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα είναι ο Γάλλος Ζορζ Γκελζέκ, ο οποίος υπερίσχυσε στο β’ γύρο της ψηφοφορίας με 24 σταυρούς, έναντι 22 που πήρε ο Έλληνας εκπρόσωπος της FYROM, ενώ υπήρξε και ένα λευκό ψηφοδέλτιο. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν και οι 47 χώρες – μέλη της UEG.

Το 23ο Συνέδριο ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα (Σάββατο 7/11) με τις εκλογές για την ανάδειξη των υπόλοιπων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

ueg_candidates_2009