Δημοσθένης Ταμπάκος: «Η Ελλάδα πάει για πολλούς τελικούς στο παγκόσμιο πρωτάθλημα»

Την εκτίμηση ότι οι συναθλητές του, που θα αγωνιστούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής του Λονδίνου (13-18 Οκτωβρίου), μπορούν να κυνηγήσουν την πρόκριση σε περισσότερους τελικούς από κάθε άλλη φορά, εξέφρασε ο Δημοσθένης Ταμπάκος.

«Στην συγκεκριμένη διοργάνωση, ίσως είναι μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά ο αριθμός των Ελλήνων αθλητών που διεκδικούν προκρίσεις στους τελικούς: Ο Τσολακίδης στο δίζυγο, ο Κοσμίδης και ο Δουλκερίδης στο έδαφος, ο Μάρας στο μονόζυγο, ο Πετρούνιας στους κρίκους, ο Μαρκούσης στο σύνθετο, καθώς επίσης η Μιλλούση στη δοκό και η Ζαφειράκη στο άλμα… Εύχομαι να μπορέσουν όλοι να εκφράσουν τον καλύτερό τους εαυτό», τόνισε ο δις Ολυμπιονίκης των κρίκων και κάτοχος δύο μεταλλίων σε παγκόσμια πρωταθλήματα (χάλκινο το 1999, χρυσό το 2003).

Ο 33χρονος πρωταθλητής, ο οποίος δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για τη διοργάνωση, δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχές του προς τους αθλητές και αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικά χρώματα στο Λονδίνο: «Πιστεύω ότι με βάση την αγωνιστική μου κατάσταση, αλλά και την εμπειρία μου, θα μπορούσα να διεκδικήσω την συμμετοχή σε έναν ακόμα τελικό στους κρίκους. Δεν θα πάρω μέρος σ’ αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά παρόλα αυτά θα είμαι σε επαφή με την ομάδα. Θα παρακολουθήσω με ενδιαφέρον τις προσπάθειές τους και θέλω να στείλω σε όλους τις ευχές μου για καλή επιτυχία. Κάθε ατομική διάκριση που θα πάρουν οι αθλητές και αθλήτριες που μας εκπροσωπούν στη διοργάνωση, θα αποτελέσει σημαντικό κέρδος για την ελληνική γυμναστική και θα αναβαθμίσει συνολικά τον ελληνικό αθλητισμό».