Στη Θεσσαλονίκη για προετοιμασία η βρετανική ομάδα ενόργανης ανδρών

Οι διοργανωτές του προσεχούς παγκόσμιου πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής, αλλά και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, «ψηφίζουν» την Ελλάδα για το τελικό στάδιο της προετοιμασίας τους. Λίγο πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου (13-18 Οκτωβρίου), η Εθνική ανδρών της Βρετανίας επέλεξε το Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας, στη Θεσσαλονίκη, που χάρη στις άρτιες εγκαταστάσεις του αποτελεί ένα από τα κορυφαία προπονητήρια ενόργανης γυμναστικής διεθνώς.

Από την περασμένη Κυριακή (27/9) μέχρι και την ερχόμενη (4/10), η βρετανική ομάδα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και προπονείται καθημερινά στην αίθουσα «Ιωάννης Μελισσανίδης», έχοντας στις τάξεις της ανερχόμενα αστέρια όπως ο σπεσιαλίστας του πλάγιου ίππου Λούις Σμιθ (χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2007, αργυρό μετάλλιο στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα) και ο Ντάνιελ Κίτινγκς («χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του 2009, τόσο στο σύνθετο ατομικό όσο και στον πλάγιο ίππο). Την εξάδα των Βρετανών αθλητών συμπληρώνουν οι Κρίστιαν Τόμας, Θίο Σίγκερ, Γεβγκέν Γκριστσένκο και Ντάνιελ Πέρβις.

«Θέλαμε να πραγματοποιήσουμε το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας μας εκτός συνόρων, για να διώξουμε την πίεση και το άγχος από τους αθλητές μας. Αναζητούσαμε το καλύτερο και η Θεσσαλονίκη ήταν ο ιδανικός προορισμός. Το γυμναστήριο είναι καταπληκτικό και έχει όλες τις ανέσεις. Ειδικά από την στιγμή που θα μπουν καινούργια σετ οργάνων, πράγμα που ενημερωθήκαμε ότι θα συμβεί στους επόμενους μήνες, θα γίνει πραγματικά τέλειο. Πουθενά στη Βρετανία δεν υπάρχει προπονητικό κέντρο που να διαθέτει πόντιουμ, όπως αυτό που βρήκαμε εδώ. Το πόντιουμ σου επιτρέπει να δουλεύεις σε ανεβασμένο επίπεδο -κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά», τόνισε ο τεχνικός διευθυντής ενόργανης ανδρών της βρετανικής Ομοσπονδίας, Έντι Βαν Χουφ, ο οποίος συμπλήρωσε:

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τις συνθήκες που συναντήσαμε και από τη φιλοξενία της ελληνικής Ομοσπονδίας. Η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και η αμοιβαία ανταλλαγή αθλητών θα βοηθήσει πολύ και τις δύο πλευρές. Είναι δεδομένο ότι θα επιδιώξουμε να ξανάρθουμε για προετοιμασία και μάλιστα για περισσότερες ημέρες. Αυτό μπορεί να γίνει είτε πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2010, είτε πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012».

Την σημασία της ανάδειξης του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας σε ένα από τα κορυφαία προπονητικά κέντρα της Ευρώπης, υπογράμμισε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Βασιλειάδης, ο οποίος επισήμανε:

«Μετά τους Αγώνες του 2004, το μεγάλο στοίχημα για την αξιοποίηση της Ολυμπιακής ‘κληρονομιάς’ ήταν η προσέλκυση αθλητών από όλο τον κόσμο για προετοιμασία στην Ελλάδα. Αυτός ο στρατηγικός στόχος γίνεται πλέον πράξη από την Ε.Γ.Ο., έστω και αν χρειάστηκαν πολλές θυσίες. Στη Μίκρα έχουμε διαμορφώσει ιδανικές συνθήκες εκγύμνασης και ετησίως υποδεχόμαστε 6-7 ξένες αποστολές, ανεβάζοντας το διεθνές κύρος της Ομοσπονδίας και τονώνοντας παράλληλα τον αθλητικό τουρισμό στην Ελλάδα. Από το 2010, μάλιστα, που θα λειτουργήσει στο χώρο του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας το πολυτελέστατο αθλητικό ξενοδοχείο που ξεκίνησε να κατασκευάζεται πριν από 3 χρόνια, θα πρόκειται πλέον για ένα ολοκληρωμένο κέντρο».

Φωτογραφίες από την προπόνηση της βρετανικής εθνικής ομάδας:
britain-gbr-mag-team-mikra2009-1 britain-gbr-mag-team-mikra2009-2 britain-gbr-mag-team-mikra2009-3 britain-gbr-mag-team-mikra2009-4 britain-gbr-mag-team-mikra2009-5 britain-gbr-mag-team-mikra2009-6