Τεστ για οκτώ Έλληνες πρωταθλητές στο Κατάρ

Με την συμμετοχή οκτώ Ελλήνων πρωταθλητών της ενόργανης γυμναστικής ανοίγει αύριο, Δευτέρα, η αυλαία του παγκόσμιου κυπέλλου ενόργανης γυμναστικής της Ντόχα (28-30 Σεπτεμβρίου). Θα πρόκειται για το τελευταίο αγωνιστικό τεστ πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου (13-18 Οκτωβρίου).

Σε ό,τι αφορά στους άνδρες, στο Κατάρ θα αγωνιστούν οι Βλάσης Μάρας, Λευτέρης Κοσμίδης, Βασίλης Τσολακίδης, Μιχάλης Δουλκερίδης, Δημοσθένης Ταμπάκος και Λευτέρης Πετρούνιας. Για τους τέσσερις πρώτους είναι δεδομένη η συμμετοχή και στο Λονδίνο (όπως και για τον απόντα από την Ντόχα, Δημήτρη Μαρκούση), ενώ η έκτη και τελευταία θέση της Εθνικής ανδρών θα αποφασιστεί με βάση το βαθμό ετοιμότητας του Ταμπάκου και σε συνάρτηση με την αντίστοιχη εμφάνιση του Πετρούνια στους κρίκους.

Στις γυναίκες, στο παγκόσμιο κύπελλο της Ντόχα πρόκειται να αγωνιστούν οι Βασιλική Μιλλούση και Βικτωρία Τσακαλίδου. Στην αγγλική πρωτεύουσα θα υπάρχει μία ακόμα Ελληνίδα εκπρόσωπος, η Ευγενία Ζαφειράκη.

Τους Έλληνες αθλητές έχουν συνοδεύσει στο Κατάρ οι ομοσπονδιακοί προπονητές Δημήτρης Ράφτης, Γιώργος Αγγέλου, Κώστας Χατζηζήσης, καθώς επίσης ο Αλέκος Ιωακειμίδης και η Αναστασία Δόντη, που έχουν μεταβεί με την ιδιότητα του διεθνούς κριτή, σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα.

Η αυριανή, πρώτη ημέρα του παγκόσμιου κυπέλλου περιλαμβάνει τους προκριματικούς σε όλα τα όργανα, ενώ οι τελικοί θα γίνουν την Τρίτη (29/9) και την Τετάρτη (30/9).

Στη διοργάνωση θα λάβουν μέρος συνολικά 96 αθλητές (74 άνδρες, 22 γυναίκες) από 24 χώρες.

Το πρόγραμμα του παγκόσμιου κυπέλλου της Ντόχα (σε ώρες Ελλάδας):

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου
14:00 – 20:00: Προκριματικοί οργάνων

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου
16:00 – 19:15: Τελικοί οργάνων – 1ο μέρος (Άνδρες: Έδαφος, κρίκοι, πλάγιος ίππος. Γυναίκες: Άλμα, ασύμμετροι ζυγοί)

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου
16:00 – 19:15: Τελικοί οργάνων – 2ο μέρος (Άνδρες: Άλμα, δίζυγο, μονόζυγο. Γυναίκες: Δοκός ισορροπίας, έδαφος)