Δημήτρης Μαρκούσης: «Στόχος μου η διάκριση στο σύνθετο ατομικό και στο έδαφος»

Ο Δημήτρης Μαρκούσης θα κυνηγήσει την διάκριση στο σύνθετο ατομικό αλλά και στο έδαφος, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής του Λονδίνου (13-18 Οκτωβρίου). Ο 22χρονος γυμναστής, ο οποίος φέτος έχει ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο έδαφος στο παγκόσμιο κύπελλο του Κότμπους, έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για το μεγάλο ραντεβού της ενόργανης γυμναστικής και ελπίζει η άριστη προετοιμασία του να φανεί και στα αποτελέσματα.

«Σίγουρα το σύνθετο ατομικό είναι το μεγάλο στοίχημα για μένα. Πιστεύω ότι έχω κάνει μια καλή προετοιμασία και αισθάνομαι έτοιμος σωματικά αλλά και ψυχολογικά. Είναι μέσα στις δυνατότητές μου η πρόκριση στον τελικό του σύνθετου, ενώ στόχος είναι και η πρόκριση στον τελικό του εδάφους. Το πρόγραμμά μου στο έδαφος έχει βαθμό δυσκολίας 6,3, αλλά πιστεύω ότι με καλή εκτέλεση μπορώ να προκριθώ στον τελικό», τόνισε ο Μαρκούσης ο οποίος δεν κρύβει ότι το βλέμμα του φτάνει στο παγκόσμιο του 2010, όπου η Εθνική θα πρέπει να πλασαριστεί στην πρώτη 24άδα του ομαδικού για να προκριθεί στο προολυμπιακό του 2011.

«Στο φετινό παγκόσμιο δεν υπάρχουν ομαδικά αγωνίσματα, κάτι όμως που θα συμβεί του χρόνου. Θέλω λοιπόν να τελειοποιήσω το πρόγραμμά μου σε διάφορα όργανα για να είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ στην πρόκληση του παγκοσμίου του 2010. Είμαι αισιόδοξος από την φύση μου και πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω την Εθνική ομάδα», κατέληξε ο Μαρκούσης.

Ο νεαρός πρωταθλητής αντιμετώπισε κάποιες ενοχλήσεις στους καρπούς του, αλλά όπως τόνισε ο προπονητής του, Καλίν Ζάρο, τώρα πλέον είναι απόλυτα έτοιμος: «Ο Δημήτρης είχε κάποια προβλήματα με τους καρπούς του, αλλά τώρα είναι καλά. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μετέχουν κορυφαίοι αθλητές και κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί, καθώς σημειώνονται και εκπλήξεις. Στόχος μας είναι να πάει καλά στο σύνθετο ατομικό κι εφόσον βγει το πρόγραμμα μπορεί να προκριθεί στον τελικό του εδάφους. Έχουμε κάνει μια καλή προετοιμασία και ελπίζουμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα. Ο Μαρκούσης βρίσκεται σε καλή κατάσταση και αυτό με κάνει αισιόδοξο για μια επιτυχημένη εμφάνιση στο Λονδίνο».

Φωτογραφίες του Δημήτρη Μαρκούση:
markousis-01 markousis-02 markousis-03 markousis-04