Δύσκολος ήταν και παραμένει ο δρόμος που οδηγεί στο Λονδίνο, για την Ευγενία Ζαφειράκη. Η πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής έχει συμπεριληφθεί στην αποστολή για το παγκόσμιο πρωτάθλημα (13-18 Οκτωβρίου) που θα διεξαχθεί στην βρετανική πρωτεύουσα, αλλά στο διάστημα της προετοιμασίας της ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό στον ώμο. Παράλληλα, προσπαθεί να ανεβάσει το βαθμό δυσκολίας στα δύο όργανα στα οποία θα συμμετάσχει, το άλμα και τις ασκήσεις εδάφους.
«Το παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι μία πρόκληση για οποιονδήποτε αθλητή και ανυπομονώ να επιστρέψω σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, αφού η τελευταία μου συμμετοχή ήταν σε πολύ μικρή ηλικία. Προπονούμαι σε εντατικούς ρυθμούς τους τελευταίους δύο μήνες, δηλαδή ξεκίνησα αμέσως μετά τους Μεσογειακούς Αγώνες. Η πρόκριση σε έναν τελικό είναι ο στόχος, αλλά ξέρω ότι πρέπει να βγάλω το τέλειο πρόγραμμα για να το καταφέρω. Θα δούμε… Το μόνο δεδομένο είναι η προσπάθεια. Δεν ξεχωρίζω κάποιο από τα δύο όργανα για τα οποία προετοιμάζομαι. Ίσως να νιώθω λίγο πιο δυνατή στο άλμα, αλλά με τη δουλειά που γίνεται νομίζω ότι θα βρίσκομαι στο ίδιο επίπεδο και στο έδαφος» λέει η πρωταθλήτρια της Ειρήνης Περιστερίου, που προπονείται στο Κέντρο Υψηλών Επιδόσεων της Αθήνας, στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.
Όσον αφορά τις προσδοκίες της ελληνικής ομάδας από το παγκόσμιο, η Ζαφειράκη υπογραμμίζει: «Πιστεύω ότι τα αποτελέσματα θα είναι καλά για τη χώρα μας. Όλα ήταν οργανωμένα στην προετοιμασία. Φέτος τα πράγματα ήταν καλύτερα για όλους, σε σύγκριση με άλλες χρονιές».
Σε ηλικία 20 ετών, η Ζαφειράκη συμπεριλαμβάνεται στις «έμπειρες» της ομάδας, κάτι που επισημαίνει και ο προπονητής της, Θόδωρος Σταθόπουλος, ο οποίος μοιράζεται την τεχνική της καθοδήγηση με τη Μαργαρίτα Πέρρου. «Έχει μεγαλώσει και είναι πλέον συνειδητοποιημένη αθλήτρια. Τις ενοχλήσεις στον ώμο τις ξεπεράσαμε και συνεχίζουμε την προετοιμασία, η οποία έχει κυλήσει αρκετά καλά. Έχουμε το πρώτο άλμα με υψηλό βαθμό δυσκολίας στο 5.80 και προσπαθούμε να κάνουμε κι ένα δεύτερο εξίσου ποιοτικό», λέει ο κ. Σταθόπουλος και συμπληρώνει: «Δεν προλαβαίνουμε να πάμε σε κάποια άλλη διοργάνωση για να τεστάρουμε τις δυνατότητες της Ευγενίας. Θα πάμε κατευθείαν στο παγκόσμιο του Λονδίνου και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».