Η σκυτάλη στο ανσάμπλ, στο παγκόσμιο ρυθμικής

Στη μάχη του παγκόσμιου πρωταθλήματος ρυθμικής γυμναστικής, στο Μίε της Ιαπωνίας, μπαίνει τα ξημερώματα του Σαββάτου (04:00 – 08:45) η ελληνική ομάδα ανσάμπλ, που θα συμμετάσχει στον σύνθετο αγώνα επιδιώκοντας την καλύτερη δυνατή κατάταξη.

Η Εθνική ομάδα θα ξεκινήσει την προσπάθειά της από τα 5 στεφάνια, όπου θα αγωνιστούν οι Βάλια Μανιού, Αλεξάνδρα Γεωργοβασίλη, Αφροδίτη Γεωργοβασίλη, Τάνια Παπαϊωάννου και Μαίρη Σπανουδάκη, με μουσική από την ταινία «Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας». Στην συνέχεια, στο πρόγραμμα με τις 3 κορδέλες – 2 σχοινάκια, υπό τους ήχους του μιούζικαλ «West Side Story», η Δέσποινα Τζίμπουλα θα πάρει θέση στο ταπί, αντί της Μαίρης Σπανουδάκη.

Ο σύνθετος αγώνας αποτελεί παράλληλα προκριματικό για τους δύο επιμέρους τελικούς οργάνων (προκρίνονται οι οκτώ καλύτερες ομάδες), με τους οποίους θα πέσει η αυλαία της διοργάνωσης την Κυριακή (13/9).

«Έχουμε μια πολύ νεανική ομάδα, ελπίζουμε όμως ότι η έλλειψη εμπειρίας των κοριτσιών δεν θα τις επηρεάσει πολύ. Έχουν δουλέψει πάρα πολύ σκληρά και το μόνο που μπορώ να τους ζητήσω αυτήν την στιγμή, είναι να δείξουν τη δύναμή τους και το ομαδικό πνεύμα τους. Πραγματικά αξίζουν να δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους σ’ αυτή τη διοργάνωση, η οποία αποτελεί γι’ αυτήν την ομάδα το ξεκίνημα του δρόμου», δήλωσε η ομοσπονδιακή προπονήτρια του ανσάμπλ, Βουλγάρα Καμέλια Ντουνάβσκα.

Τα αγωνίσματα του ατομικού ολοκληρώθηκαν σήμερα (Παρασκευή 11/9) με τον τελικό του σύνθετου ατομικού, στον οποίο θριάμβευσε η Ρωσίδα Ολυμπιονίκης Εβγκένια Κανάεβα. Η 19χρονη πρωταθλήτρια έφτασε έτσι στην απόλυτη συγκομιδή των έξι χρυσών μεταλλίων στο Μίε, αφού είχε ήδη κατακτήσει τους τίτλους στα τέσσερα όργανα, καθώς και στο ομαδικό. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2007 στην Πάτρα, Άννα Μπεσόνοβα, περιορίστηκε αυτή τη φορά στην τρίτη θέση.

Τα αποτελέσματα στον τελικό του σύνθετου ατομικού:
1. Εβγκένια Κανάεβα (Ρωσία) 113,850
2. Ντάρια Κοντάκοβα (Ρωσία) 113,250
3. Άννα Μπεσόνοβα (Ουκρανία) 110,375

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου (σε ώρες Ελλάδας):

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου
04:00 – 08:45: Ανσάμπλ / Σύνθετος αγώνας

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου
09:00 – 09:30: Ανσάμπλ / Τελικός 5 στεφάνια
09:30 – 10:00: Ανσάμπλ / Τελικός 3 κορδέλες – 2 σχοινάκια