«Πέταξαν» για την Ιαπωνία οι πρωταθλήτριες της ρυθμικής, ανανεώνει μέχρι το 2012 η Ντουνάβσκα

Τις ευχές και την εμψύχωση του προέδρου της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Θανάση Βασιλειάδη, δέχθηκαν οι πρωταθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής σήμερα (Τρίτη 2/9) το μεσημέρι, λίγο πριν από την αναχώρησή τους για την Ιαπωνία, όπου θα συμμετάσχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μίε (7-13 Σεπτεμβρίου).

Η ελληνική ομάδα, που σήμερα το απόγευμα επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο με προορισμό την Ιαπωνία, είχε δεχθεί νωρίτερα την επίσκεψη του κ. Βασιλειάδη στο ΕΑΚ Αγίου Κοσμά, κατά την τελευταία της προπόνηση. Παρούσες ήταν οι αθλήτριες του ανσάμπλ (Βάλια Μανιού, Αλεξάνδρα Γεωργοβασίλη, Αφροδίτη Γεωργοβασίλη, Τάνια Παπαϊωάννου, Μαίρη Σπανουδάκη, Δέσποινα Τζίμπουλα και η Ευγενία Στεφανίδου), καθώς και οι εκπρόσωποι του ατομικού, Ιωάννα Τάχα και Κατερίνα Γιακουμέλου. Απουσίαζαν υποχρεωτικά οι αθλήτριες ατομικού του ΚΥΕ Θεσσαλονίκης, Μιχαέλα Μεταλλίδου και Ευαγγελία Γκουντρουμπή.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μετέφερε στις Ελληνίδες πρωταθλήτριες τις ευχές του για καλή επιτυχία, καθώς και το μήνυμα ότι μπορούν να τα καταφέρουν, αρκεί να δείξουν πίστη στις δυνατότητές τους.

Επιπλέον, ο κ. Βασιλειάδης είχε συνομιλία με την ομοσπονδιακή προπονήτρια του ανσάμπλ, Καμέλια Ντουνάβσκα, στην οποία μεταβίβασε την πρόθεση της Ε.Γ.Ο. για συνέχιση της συνεργασίας μέχρι το 2012 και επήλθε προφορική συμφωνία. Το νέο συμβόλαιο της Βουλγάρας προπονήτριας και των συνεργάτιδών της, το οποίο θα έχει την προοπτική να φτάσει μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αναμένεται να υπογραφεί μετά την επιστροφή της Εθνικής ομάδας από το Μίε.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη του Θανάση Βασιλειάδη στο ΕΑΚ Αγίου Κοσμά και την συνάντησή του με τις πρωταθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής:
vasiliadis-ensemble-mie-2009-1 vasiliadis-ensemble-mie-2009-2 vasiliadis-ensemble-mie-2009-3