Αναχωρεί για την Ιαπωνία η ελληνική ομάδα της ρυθμικής

Με προορισμό την Ιαπωνία αναχωρούν αύριο, Τετάρτη (2/9), οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής, οι οποίες θα λάβουν μέρος στο 29ο παγκόσμιο πρωτάθλημα, στην πόλη Μίε (7-13 Σεπτεμβρίου).

Στο ατομικό, τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπήσουν οι Μιχαέλα Μεταλλίδου, Ευαγγελία Γκουντρουμπή, Ιωάννα Τάχα και Κατερίνα Γιακουμέλου, ενώ στο ανσάμπλ θα αγωνιστούν οι Βάλια Μανιού, Αλεξάνδρα Γεωργοβασίλη, Αφροδίτη Γεωργοβασίλη, Τάνια Παπαϊωάννου, Μαίρη Σπανουδάκη και Δέσποινα Τζίμπουλα.

Τις Ελληνίδες αθλήτριες θα συνοδεύσουν η τεχνική διευθύντρια ρυθμικής γυμναστικής της Ε.Γ.Ο., Ελένη Πολυχρονίδου, οι προπονήτριες του ανσάμπλ Καμέλια Ντουνάβσκα και Γκούλικο Τζαφάροβα, οι προπονήτριες του ατομικού Κυβέλη Χατζηβασιλειάδου, Νέλι Ασένοβα και Μιρέλα Παραστατίδου, η φυσιοθεραπεύτρια Κατερίνα Αρελάκη, καθώς και η διεθνής κριτής του ατομικού, Μαρία Πάχτα.

Αρχηγός της αποστολής θα είναι η πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής ρυθμικής γυμναστικής της Ε.Γ.Ο., Μαρία Παπαδοπούλου, η οποία θα αναχωρήσει την ερχόμενη εβδομάδα για την Ιαπωνία, μαζί με τη διεθνή κριτή του ανσάμπλ, Σοφία Μπούρα.

Με δεδομένο, άλλωστε, ότι τα αγωνίσματα του ανσάμπλ πρόκειται να διεξαχθούν κατά το τελευταίο διήμερο της διοργάνωσης (12-13 Σεπτεμβρίου), η ελληνική ομάδα του ανσάμπλ δεν θα μεταβεί απευθείας στο Μίε, αλλά προηγουμένως θα πάει για προετοιμασία μιας εβδομάδας στην ιαπωνική πόλη Γιαμαγκάτα.

Η προετοιμασία της Εθνικής για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με μια μικρή γιορτή, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (31/8) στο ΕΑΚ Αγίου Κοσμά. Η ομάδα του ανσάμπλ, καθώς και οι δύο αθλήτριες του ατομικού που προπονούνται στο Κέντρο Υψηλών Επιδόσεων της Αθήνας (Τάχα, Γιακουμέλου) παρουσίασαν τα προγράμματά τους σε αγώνα επίδειξης και στην συνέχεια δέχθηκαν τις ευχές των στελεχών της Ε.Γ.Ο., των γονέων και των φίλων τους, σε μια ιδιαίτερα ζεστή εκδήλωση. Την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν η Μαρία Παπαδοπούλου, καθώς και τα μέλη του δ. σ., Ελένη Μιχοπούλου και Θέμις Χαρίτου – Γιακουμέλου.

Στο φινάλε, μάλιστα, μία έκπληξη περίμενε τις νεαρές πρωταθλήτριες του ανσάμπλ, στις οποίες προσφέρθηκαν αναμνηστικά μπλουζάκια με τυπωμένη τη φωτογραφία τους και τη φράση «Ποιος να συγκριθεί μαζί μας! Ιαπωνία 2009».

«Τα παιδιά είναι σε καλή κατάσταση, ψυχολογικά και αγωνιστικά. Προετοιμάστηκαν πολύ σκληρά και είναι χαρούμενα που τους δίνεται η ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια τόσο σπουδαία διοργάνωση. Το ταξίδι σ’ ένα πολύ μακρινό σημείο του πλανήτη κάνει αυτήν την εμπειρία πρωτόγνωρη, αφού το άγνωστο δημιουργεί λίγο φόβο αλλά ταυτόχρονα αποτελεί πρόκληση. Αυτός ο προβληματισμός των παιδιών, όμως, δείχνει ότι πάνω απ’ όλα έχουν ωριμότητα και συναισθάνονται την ευθύνη», τόνισε η κ. Παπαδοπούλου μετά την αποχαιρετιστήρια γιορτή.

Στο 29ο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής έχουν δηλώσει συμμετοχή 144 αθλήτριες του ατομικού και 23 ομάδες ανσάμπλ, εκπροσωπώντας συνολικά 50 χώρες.

Φωτογραφίες από την αποχαιρετιστήρια γιορτή στον Άγιο Κοσμά:
mie2009-agios-kosmas-1 mie2009-agios-kosmas-2 mie2009-agios-kosmas-3 mie2009-agios-kosmas-4 mie2009-agios-kosmas-5