Επιμόρφωση για τους κριτές τραμπολίνο στο διεθνές σεμινάριο της Αθήνας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Αγίου Κοσμά, στην Αθήνα, το διεθνές σεμινάριο κριτών τραμπολίνο, το οποίο διοργάνωσε η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία από τις 20 μέχρι τις 22 Αυγούστου σε συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG). Ήταν η πρώτη φορά έπειτα από επτά ολόκληρα χρόνια, που έγινε επί ελληνικού εδάφους μία τέτοια επιμορφωτική προσπάθεια για τους κριτές του τραμπολίνο.

Ξεχωριστό κύρος στο σεμινάριο, το οποίο χρησίμευσε ώστε οι Έλληνες κριτές να αποκτήσουν διεθνές δίπλωμα ή να το αναβαθμίσουν μέσα από εξετάσεις, έδωσε με την παρουσία του ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής τραμπολίνο της FIG, Χορστ Κούντσε. Ο Γερμανός εξπέρ του αθλήματος είχε την ευθύνη διδασκαλίας και παρουσίασε διεξοδικά τα στοιχεία του Κώδικα Βαθμολογίας για τον Ολυμπιακό κύκλο 2009-2012, ενώ παράλληλα ανέλυσε τις νέες τάσεις στη βαθμολόγηση των ασκήσεων, δίνοντας τις κατευθυντήριες γραμμές που θα πρέπει να ακολουθούν οι κριτές, αλλά και οι προπονητές του τραμπολίνο. Από ελληνικής πλευράς, την ευθύνη του συντονισμού του σεμιναρίου είχε ο πρόεδρος των Ελλήνων κριτών τραμπολίνο, Δημοσθένης Χρυσοσπάθης.

Την έναρξη των εργασιών είχε κηρύξει ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης, που καλωσόρισε τον κ. Κούντσε και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες, όπως έπραξε και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Θανάσης Σταθόπουλος.

«Το διεθνές σεμινάριο κριτών τραμπολίνο εντάσσεται στην συνολική προσπάθειά μας για άριστη επιμόρφωση των ανθρώπων της ελληνικής γυμναστικής. Το τραμπολίνο κερδίζει έδαφος στη χώρα μας και οι γνώσεις που απέκτησαν οι Έλληνες κριτές θα είναι πολύτιμες για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος», τόνισε ο κ. Βασιλειάδης μετά το πέρας του σεμιναρίου.

Φωτογραφίες από το διεθνές σεμινάριο κριτών τραμπολίνο:
trampolino-seminario-fig-2009-1 trampolino-seminario-fig-2009-2