Σε παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής αναβαθμίζεται το 2010 το «Κύπελλο Καλαμάτας»

Στις κορυφαίες διοργανώσεις ρυθμικής γυμναστικής του πλανήτη θα συμπεριληφθεί την ερχόμενη χρονιά το «Κύπελλο Καλαμάτας», αποκτώντας μεγαλύτερη αίγλη από κάθε άλλη φορά. Έπειτα από πρωτοβουλία της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, η διοργάνωση της Καλαμάτας θα ενταχθεί για το 2010 στη σειρά των αγώνων του παγκοσμίου κυπέλλου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG).

Ο φάκελος υποψηφιότητας που είχε καταθέσει η Ε.Γ.Ο. πήρε την πολυπόθητη έγκριση από τη FIG, η οποία αποφάσισε να εντάξει το «Κύπελλο Καλαμάτας» στην αφρόκρεμα των διοργανώσεων ρυθμικής για το 2010. Το μέγεθος της επιτυχίας ενισχύεται από το γεγονός ότι ποτέ άλλοτε στο παρελθόν η Ελλάδα δεν είχε αναλάβει να φιλοξενήσει ένα παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής.

«Ένας ιστορικός θεσμός, όπως είναι το ‘Κύπελλο Καλαμάτας’, βρίσκει τη θέση που του αξίζει στο διεθνές στερέωμα της ρυθμικής γυμναστικής. Το παγκόσμιο κύπελλο είναι η κορυφαία, η ανώτατη σειρά αγώνων διεθνώς. Η ανάληψη μιας τέτοιας διοργάνωσης αναδεικνύει τη διαρκή προσπάθεια της Ε.Γ.Ο. για πρόοδο του αθλήματος της ρυθμικής. Παράλληλα, επιβεβαιώνει την σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας που συνδέει τη FIG με την Ομοσπονδία μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης και πρόσθεσε: «Θα περιμένουμε από τη FIG την επίσημη ανάθεση της διοργάνωσης, στις αρχές Σεπτεμβρίου, ώστε να κινήσουμε στην συνέχεια όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. Την άνοιξη του 2010, η Καλαμάτα θα ζήσει μια γιορτή της ρυθμικής γυμναστικής, μεγαλύτερη από κάθε προηγούμενη».

Το «Κύπελλο Καλαμάτας» διεξάγεται ανελλιπώς κάθε χρόνο από το 1993, αποτελώντας τη μακροβιότερη διεθνή διοργάνωση ρυθμικής γυμναστικής στην Ελλάδα.

Με βάση το προσωρινό καλεντάρι που ενέκρινε η Προεδρική Επιτροπή της FIG, το παγκόσμιο κύπελλο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί από τις 26 έως τις 28 Μαρτίου 2010, περιλαμβάνοντας αγωνίσματα τόσο στο ατομικό όσο και στο ανσάμπλ. Θα πρόκειται, μάλιστα, για παγκόσμιο κύπελλο Α’ κατηγορίας, επίπεδο που είναι το ανώτερο που υπάρχει.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των παγκοσμίων κυπέλλων ρυθμικής γυμναστικής που ενέκρινε η Προεδρική Επιτροπή της FIG για το 2010 και στο οποίο περιλαμβάνονται συνολικά οκτώ αγώνες:

Μόντρεαλ / Καναδάς: 29-31 Ιανουαρίου (παγκόσμιο κύπελλο Β’ κατηγορίας) – ατομικό
Βουδαπέστη / Ουγγαρία: 6-8 Μαρτίου (Α’ κατ.) – ατομικό & ανσάμπλ
Πορτιμάο / Πορτογαλία: 12-14 Μαρτίου (Α’ κατ.) – ατομικό & ανσάμπλ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ: 26-28 Μαρτίου (Α’ κατ.) – ατομικό & ανσάμπλ
Αγία Πετρούπολη / Ρωσία: 3-4 Απριλίου (Β’ κατ.) – ατομικό
Κορμπέιλ-Εσόν / Γαλλία : 7-9 Μαΐου (Α’ κατ.) – ατομικό
Μινσκ / Λευκορωσία: 21-23 Μαΐου (Α’ κατ.) – ατομικό & ανσάμπλ
Πέζαρο / Ιταλία: 3-6 Ιουνίου (Α’ κατ.) – ατομικό & ανσάμπλ