Θετικό το τεστ της Εθνικής ανσάμπλ με τη Βουλγαρία

Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε η νεανική ελληνική ομάδα του ανσάμπλ στο τεστ που έδωσε χθες (Σάββατο 8/8) στη Θεσσαλονίκη, απέναντι στην αντίστοιχη ομάδα της Βουλγαρίας. Στο προτελευταίο τους αγωνιστικό τεστ πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της ιαπωνικής πόλης Μίε (7-13 Σεπτεμβρίου), οι Ελληνίδες αθλήτριες (Βάλια Μανιού, Αλεξάνδρα Γεωργοβασίλη, Αφροδίτη Γεωργοβασίλη, Τάνια Παπαϊωάννου, Μαίρη Σπανουδάκη, Δέσποινα Τσίμπουλα) έδειξαν ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο, εκτελώντας τα προγράμματά τους χωρίς σημαντικά λάθη.

Οι πέντε πρώτες αθλήτριες αγωνίστηκαν στα 5 στεφάνια, με μουσική από την ταινία «Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας», ενώ στο πρόγραμμα με τις 3 κορδέλες – 2 σχοινάκια, υπό τους ήχους του μιούζικαλ «West Side Story», η Τσίμπουλα πήρε τη θέση της Σπανουδάκη στην ελληνική πεντάδα.

Το χειροκρότημα απέσπασαν και τα κορίτσια της βουλγαρικής ομάδας (Βλαντισλάβα Τάντσεβα, Γκαλίνα Τάντσεβα, Κριστίνα Ρανγκέλοβα, Ελεονόρα Κέζοβα, Στέλα Σουλτάνοβα, Μιχαέλα Μαέφσκα), παρά την ατυχία τους στις 3 κορδέλες – 2 σχοινάκια. Οι Βουλγάρες αθλήτριες είδαν τα όργανά τους να δένονται σε κόμπο στο συγκεκριμένο, ιδιαίτερα δύσκολο πρόγραμμα, το οποίο στην συνέχεια εκτέλεσαν για δεύτερη φορά, έπειτα από επιθυμία της προπονήτριάς τους.

Με δεδομένο, άλλωστε, τον ανεπίσημο χαρακτήρα του χθεσινού αγώνα προετοιμασίας, δεν εκδόθηκαν επίσημες βαθμολογίες, ούτε για την Ελλάδα ούτε για τη Βουλγαρία.

Μετά την ολοκλήρωση του τεστ, η ομοσπονδιακή προπονήτρια της ελληνικής ομάδας ανσάμπλ, Καμέλια Ντουνάβσκα, δήλωσε τα εξής: «Είδα βελτίωση σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα μας, που ήταν πριν από τρεις μήνες στο Πέζαρο της Ιταλίας. Χρειάζεται, όμως, να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Θέλουμε πολλή δουλειά ακόμα. Στα 5 στεφάνια, αποφύγαμε τα μεγάλα λάθη και είχαμε συγχρονισμό, αλλά θέλω να δω περισσότερο πάθος και δύναμη από τα κορίτσια. Στις 3 κορδέλες – 2 σχοινάκια, ένα πρόγραμμα που από τη φύση του κρύβει δυσκολίες, προσπαθούμε να πετύχουμε μια ‘καθαρή’ εκτέλεση. Έχουμε μια νεανική ομάδα, από την οποία λείπει η εμπειρία. Το άγχος είναι μεγάλο εμπόδιο σε κάθε αγώνα. Παρόλα αυτά, ελπίζω να συνεχίσουμε να κάνουμε βήματα προόδου».

Στην αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Βασιλειάδης, η πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής ρυθμικής γυμναστικής της Ε.Γ.Ο., Μαρία Παπαδοπούλου, καθώς και η πρόεδρος της ανεξάρτητης βουλγαρικής ομοσπονδίας ρυθμικής γυμναστικής, Μαρία Γκίγκοβα, η οποία έχει γράψει τη δική της λαμπρή ιστορία στο χώρο, τόσο ως αθλήτρια όσο και ως παράγοντας.

«Έχουμε μια νεανική ομάδα και ένα νέο προπονητικό επιτελείο, υπό την καθοδήγηση του οποίου κάνουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα, με το βλέμμα στο προολυμπιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2011. Σ’ αυτόν τον αγώνα, είδαμε δείγματα της δουλειάς που γίνεται. Μας ευχαριστεί ιδιαίτερα το πολύ καλό κλίμα που βλέπουμε ότι υπάρχει στην ομάδα μας», τόνισε ο Θανάσης Βασιλειάδης και συμπλήρωσε: «Με τη Βουλγαρία, που διαθέτει καταξιωμένη ομάδα στη ρυθμική γυμναστική, είμαστε γείτονες και πάνω απ’ όλα φίλοι. Τους ευχαριστούμε που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και ήρθαν στη Θεσσαλονίκη».

Τις ευχαριστίες της προς τις εκπροσώπους της βουλγαρικής ομάδας, καθώς και προς όλους όσοι εργάστηκαν γι’ αυτό το αγωνιστικό τεστ, εξέφρασε και η Μαρία Παπαδοπούλου, προσθέτοντας ότι «η ρυθμική γυμναστική είναι η ομορφιά, η χάρη, η προσπάθεια για κάτι ανώτερο. Είναι ένα άθλημα που πρεσβεύει σημαντικές αξίες. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις αθλήτριες, οι οποίες παλεύουν για να δημιουργήσουν κάτι που είναι πολύ μεγαλύτερο από τη νεαρή ηλικία τους».

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της βουλγαρικής αποστολής, Μαρία Γκίγκοβα, υπογράμμισε: «Αυτό το τεστ ήταν πολύ ωφέλιμο και για τις δύο ομάδες. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την Ε.Γ.Ο. που μας προσκάλεσε, αλλά και τους θεατές, που χειροκρότησαν τα υπέροχα κορίτσια και των δύο χωρών για την προσπάθειά τους. Εύχομαι στην ελληνική ομάδα καλή επιτυχία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας».

Στην συνέχεια, ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. τίμησε την κ. Γκίγκοβα, ενώ οι Ελληνίδες αθλήτριες πρόσφεραν αναμνηστικά δώρα στις Βουλγάρες συναθλήτριές τους και στο προπονητικό επιτελείο της γειτονικής χώρας.

Φωτογραφίες από το αγωνιστικό τεστ Ελλάδας – Βουλγαρίας:
ensemble2009-test-aug-01
ensemble2009-test-aug-02 ensemble2009-test-aug-04 ensemble2009-test-aug-05ensemble2009-test-aug-06ensemble2009-test-aug-07ensemble2009-test-aug-08-bulgariaensemble2009-test-aug-09-bulgariaensemble2009-test-aug-10-bulgariaensemble2009-test-aug-11-pachta-gigovaensemble2009-test-aug-12ensemble2009-test-aug-13ensemble2009-test-aug-14-gigova-vasiliadisensemble2009-test-aug-15ensemble2009-test-aug-16