Τεστ με τη Βουλγαρία δίνει το ελληνικό ανσάμπλ στη Θεσσαλονίκη

Από τη Θεσσαλονίκη ξεκινά για την ελληνική ομάδα ανσάμπλ γυναικών η αντίστροφη μέτρηση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής, που θα γίνει στο Μίε της Ιαπωνίας (7-13 Σεπτεμβρίου). Τα κορίτσια της Καμέλια Ντουνάβσκα βρίσκονται από την περασμένη Κυριακή (2/8) για προετοιμασία στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας και μεθαύριο (Σάββατο 8/8, 18:30) θα παρουσιάσουν τα προγράμματά τους (5 στεφάνια και 3 κορδέλες – 2 σχοινάκια) στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας, απέναντι στην αντίστοιχη ομάδα της Βουλγαρίας.

Την ελληνική ομάδα απαρτίζουν οι Αλεξάνδρα Γεωργοβασίλη, Αφροδίτη Γεωργοβασίλη, Μαίρη Σπανουδάκη, Τάνια Παπαϊωάννου, Βάλια Μανιού, Ευγενία Στεφανίδου, καθώς και η Δέσποινα Τσίμπουλα, η οποία αποτελεί νέο πρόσωπο στο ανσάμπλ γυναικών.

Για τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες, ο αγώνας του Σαββάτου με τη Βουλγαρία θα είναι ο τρίτος φετινός, έπειτα από τα «αποκαλυπτήρια» του περασμένου Απριλίου στην Καλαμάτα και την συμμετοχή στο γκραν πρι του Πέζαρο στην Ιταλία, το Μάιο. Παράλληλα, θα πρόκειται για την προτελευταία «πρόβα» ενόψει Ιαπωνίας, αφού το τελευταίο τεστ θα δοθεί στο παγκόσμιο κύπελλο του Μινσκ, στη Λευκορωσία (21-23 Αυγούστου).

«Έχουμε δουλέψει πολύ αυτούς τους μήνες, αλλά μας περιμένει εξίσου πολλή δουλειά στο διάστημα που απομένει. Τα κορίτσια αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα ενοχλήσεων στα πόδια, ωστόσο ελπίζω ότι θα μπορέσουν να συνεχίσουν κανονικά τις προπονήσεις, χωρίς να χαθεί ούτε μέρα, τώρα που πλησιάζει το παγκόσμιο πρωτάθλημα», τόνισε η προπονήτρια της Εθνικής ανσάμπλ, Καμέλια Ντουνάβσκα, η οποία συμπλήρωσε: «Η παρουσία μας στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ ωφέλιμη για τα κορίτσια. Αυτό το καμπ προετοιμασίας, τους δίνει την ευκαιρία να αλλάξουν παραστάσεις και να συνεχίσουν με περισσότερο κέφι την προσπάθειά τους».

Αναφερόμενη στο προσεχές αγωνιστικό τεστ, κόντρα στις αθλήτριες από την πατρίδα της, η Βουλγάρα προπονήτρια της ελληνικής ομάδας υπογράμμισε: «Σε σύγκριση με τον τελευταίο μας αγώνα, στο Πέζαρο, περιμένω να κάνουμε ένα βήμα προς τα εμπρός. Ελπίζω ότι θα πραγματοποιήσουμε μια πιο δυνατή εμφάνιση, με λιγότερα λάθη. Κατά το προηγούμενο διάστημα, άλλωστε, κάναμε ορισμένες βελτιώσεις στα προγράμματά μας, με στόχο να τους δώσουμε περισσότερη ενέργεια, περισσότερη καλλιτεχνία και φυσικά να αυξήσουμε τις πιθανότητες για μία καλύτερη εκτέλεση».