Ολοκληρώθηκαν τα προπονητικά καμπ ενόργανης Γ’ και Δ’ κατηγορίας

Τις βάσεις για την καλύτερη αξιοποίηση των νέων ταλέντων της ενόργανης γυμναστικής έβαλαν τα προπονητικά καμπ για αθλητές και αθλήτριες Γ’ και Δ’ κατηγορίας (παίδες – κορασίδες, παμπαίδες – παγκορασίδες), τα οποία πραγματοποιήθηκαν κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η συγκεκριμένη διαδικασία, την οποία η Ε.Γ.Ο. είχε εγκαινιάσει πέρσι στηρίζοντας έμπρακτα την ανάπτυξη, λειτούργησε φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα. Συνολικά 72 νεαροί αθλητές (10 αγόρια και 22 κορίτσια στην Αθήνα, 16 αγόρια και 24 κορίτσια στη Θεσσαλονίκη) συμμετείχαν στα καμπ και αποκόμισαν πλούσιες εμπειρίες, όπως άλλωστε και οι σωματειακοί προπονητές τους.

Στο ΕΑΚ Αγίου Κοσμά, στην Αθήνα, την Παρασκευή (17/7) ολοκληρώθηκε το καμπ για επιλεγμένους παίδες και παμπαίδες από τη Νότια Ελλάδα, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε φιλοξενηθεί στον ίδιο χώρο το αντίστοιχο καμπ για κορασίδες και παγκορασίδες. Αντίθετα, στη Θεσσαλονίκη, το Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας φιλοξένησε μέχρι την Πέμπτη (16/7) τις αθλήτριες από τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ μία εβδομάδα νωρίτερα είχαν προηγηθεί οι παίδες και παμπαίδες.

Αναφερόμενος στα οφέλη από αυτή τη διαδικασία, ο τεχνικός διευθυντής ενόργανης γυμναστικής της Ε.Γ.Ο., Αλέκος Δούμπας, τόνισε: «Είχαμε σημαντική συμμετοχή παιδιών και προπονητών, στοιχείο που είναι ελπιδοφόρο. Ρίχνουμε μεγάλο βάρος σ’ αυτές τις ηλικίες, δηλαδή στους αθλητές και αθλήτριες 10 έως 13 ετών, προκειμένου να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη των ικανοτήτων τους. Κάποια από αυτά τα παιδιά, άλλωστε, προσδοκούμε ότι θα ενισχύσουν μελλοντικά τις Εθνικές ομάδες. Αυτά τα προπονητικά καμπ έχουν ως στόχο να δημιουργηθούν σχέσεις στενής συνεργασίας ανάμεσα στους προπονητές των σωματείων και τους ομοσπονδιακούς, ώστε οι πρώτοι να προετοιμάζουν τους νεαρούς αθλητές τους όσο καλύτερα γίνεται. Γι’ αυτό, θα υπάρχει τακτική επικοινωνία καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Μάλιστα, από τον Σεπτέμβριο και μετά θα ξεκινήσουν ανάλογες συναντήσεις, που θα γίνονται τις Κυριακές με στόχο να εκτιμηθεί η πρόοδος των αθλητών και να λύνονται οι τυχόν απορίες των προπονητών τους».

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος Ανάπτυξης ενόργανης γυμναστικής για τη Νότια Ελλάδα, Θανάσης Σαλάγας, επισήμανε: «Οι προπονητές των συλλόγων και τα παιδιά έλαβαν την απαραίτητη καθοδήγηση, ενώ ταυτόχρονα είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, γεγονός εξίσου σημαντικό. Σε ό,τι αφορά στην Αθήνα, η πρωτοβουλία αυτή στέφθηκε από επιτυχία, ειδικά στα κορίτσια, όπου είχαμε και μεγαλύτερη συμμετοχή. Η πρόταση της Ομοσπονδίας δεν εξαντλείται μέσα στις πέντε ημέρες του καμπ, αλλά συνεχίζεται ολόκληρο το χρόνο. Δημιουργείται μία ανοιχτή γραμμή με τους προπονητές και με τους αθλητές τους, πράγμα που έχει απόλυτα θετικά αποτελέσματα».

Παράλληλα, ο υπεύθυνος Ανάπτυξης για τη Βόρεια Ελλάδα, Λευτέρης Μπουτάκης, υπογράμμισε: «Τα συγκεκριμένα καμπ της Ε.Γ.Ο. αποσκοπούν στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, καθώς και της τεχνικής των ασκήσεων για τους αθλητές αυτών των ηλικιακών κατηγοριών. Σε συνεργασία με όλους τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς, προσπαθήσαμε να δώσουμε τα κατάλληλα εφόδια στους σωματειακούς προπονητές, ώστε να τους βοηθήσουμε στο έργο τους. Στις λίγες ημέρες που διαρκεί ένα καμπ, οι αθλητές δεν μπορούν να αφομοιώσουν όλα τα νέα πράγματα που διδάσκονται. Το σημαντικότερο στοιχείο είναι η επιμόρφωση των ίδιων των προπονητών τους, που θα αξιοποιήσουν προς όφελος των παιδιών τις γνώσεις που απέκτησαν μέσα από αυτή τη διαδικασία».

Φωτογραφίες από τα καμπ:
camp-enorganis-paides-pampaides-2009-1 camp-enorganis-paides-pampaides-2009-2 camp-enorganis-paides-pampaides-2009-3