Παράταση στο πρόγραμμα ανακύκλωσης της Ε.Γ.Ο., που θα συνεχιστεί από τον Σεπτέμβριο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του προγράμματος «Ανακύκλωση Αθλητικού Εξοπλισμού Γυμναστικής», το οποίο αποτελεί μία πρωτοποριακή δράση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, έχοντας ως στόχο αφ’ ενός την προστασία του περιβάλλοντος και αφ’ ετέρου τη διάδοση των αθλημάτων της γυμναστικής στις αναπτυσσόμενες αφρικανικές χώρες.

Κατά το διάστημα μεταξύ 1ης Ιουνίου και 15ης Ιουλίου, η Ε.Γ.Ο. συγκέντρωσε περισσότερα από 500 μεταχειρισμένα είδη αθλητικού εξοπλισμού, τα οποία θα παραχωρηθούν στην Αφρικανική Ομοσπονδία Γυμναστικής (UAG) για να τα αξιοποιήσει κατάλληλα. Ωστόσο, η τελική συγκομιδή αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερη, αφού η Ε.Γ.Ο. αποφάσισε να συνεχίσει τη λειτουργία του προγράμματος κατά το φθινόπωρο, προκειμένου να δοθεί σε ακόμα περισσότερους συλλόγους και αθλητές η ευκαιρία να προσφέρουν το παλαιό αθλητικό υλικό τους στα παιδιά της Αφρικής.

«Η ανταπόκριση του κόσμου της γυμναστικής ήταν σπουδαία. Σε αρκετές περιπτώσεις, όμως, υπήρξαν φορείς και άνθρωποι που ήθελαν να συνεισφέρουν, αλλά δεν μπόρεσαν να δραστηριοποιηθούν έγκαιρα, λόγω της ιδιαιτερότητας της εποχής. Γι’ αυτό, πήραμε την απόφαση να συνεχίσουμε το πρόγραμμα ανακύκλωσης μετά το τέλος του καλοκαιριού. Ο δεύτερος κύκλος θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο και προς το τέλος του φθινοπώρου όλα τα συγκεντρωμένα είδη θα προωθηθούν στις χώρες – μέλη της Αφρικανικής Ομοσπονδίας Γυμναστικής», τόνισε η υπεύθυνη του προγράμματος ανακύκλωσης και μέλος του δ. σ. της Ε.Γ.Ο., Ελένη Μιχοπούλου, η οποία έχει επίσης την ιδιότητα του μέλους του Συμβουλίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG).

Επιπλέον, η κ. Μιχοπούλου αναφέρθηκε στον αθλητικό εξοπλισμό που έχει συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής: «Έχουμε μαζέψει είδη αθλητικής ένδυσης, φορητά όργανα ρυθμικής και στρώματα, τα οποία αρκούν για να γεμίσουν ένα κοντέινερ. Εκτός, όμως, από όλα τα παραπάνω αντικείμενα, που είναι περίπου 500 σε αριθμό, έχουμε στη διάθεσή μας και αρκετά όργανα γυμναστηρίων, όπως ίππους και βατήρες. Επειδή τα όργανα αυτά έχουν μεγάλο όγκο, δεν τα έχουμε βάλει στις αποθήκες, αλλά θα τα παραλάβουμε από τα γυμναστήρια όταν θα έχει έρθει η στιγμή να φορτωθούν με προορισμό την Αφρική».