Στο Αζερμπαϊτζάν οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες της ρυθμικής

Στο Μπακού του Αζερμπαΐτζάν βρίσκονται ήδη οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες του ατομικού γυναικών, καθώς και η ομάδα του ανσάμπλ νεανίδων, προκειμένου να συμμετάσχουν στο 25ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 17 Μαΐου. Η πρώτη μεγάλη διοργάνωση του Ολυμπιακού κύκλου 2009-2012, στην οποία θα δοκιμαστεί ο νέος Κώδικας Βαθμολογίας, δεν περιλαμβάνει αγωνίσματα στο ανσάμπλ γυναικών.

Με την Εθνική ομάδα του ατομικού γυναικών θα αγωνιστούν για πρώτη φορά σε διοργάνωση τόσο υψηλού επιπέδου η Μιχαέλα Μεταλλίδου (σχοινάκι, μπάλα, στεφάνι και κορδέλα) και η Ιωάννα Τάχα (στεφάνι) ενώ μια καλή εμφάνιση θα διεκδικήσει και η πιο έμπειρη Ευαγγελία Γκουντρουμπή (σχοινάκι, μπάλα και κορδέλα).

Πρώτη εμφάνιση σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα κάνουν και οι αθλήτριες του ανσάμπλ νεανίδων. Τα κορίτσια της Νέλι Ασένοβα, με δασκάλα μπαλέτου τη Γωγώ Αργύρη, θα αγωνιστούν στις 5 κορδέλες υπό τους ήχους του σάουντρακ της τηλεοπτικής σειράς «Ευτυχισμένοι μαζί». Θα πάρουν μέρος οι Μαριάνθη Ζαφειρίου, Μάγδα Δάγκαρη, Δέσποινα Τσουμαλάκου, Σταυρούλα Σαμαρά, Ιωάννα Χρυσομάλλη και Μυρσίνη Θεοδοσιάδου (αναπληρωματική).

«Στο ατομικό γυναικών θα αγωνιστούν τρία κορίτσια, εκτελώντας συνολικά οκτώ προγράμματα, ώστε να βγει η ομαδική κατάταξη. Σε ό,τι αφορά το ανσάμπλ των νεανίδων, το πρόγραμμα των κοριτσιών είναι δροσερό, χαρούμενο, ενώ οι στολές έχουν έντονα χρώματα, που αρμόζουν στην ηλικία τους. Πρόκειται για μια για πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα, χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία από αγώνες. Βέβαια, υπάρχει μεγάλη διάθεση για να αγωνιστούν και να κατακτήσουν ό,τι καλύτερο μπορούν», δήλωσε η πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής ρυθμικής γυμναστικής της Ε.Γ.Ο., Μαρία Παπαδοπούλου.

Στη διοργάνωση του Μπακού, όπου είχε φιλοξενηθεί και το αντίστοιχο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2007, έχουν δηλώσει συμμετοχή 75 αθλήτριες του ατομικού από 31 χώρες, καθώς και 17 ομάδες ανσάμπλ νεανίδων.

Το πρόγραμμα των αγώνων (σε ώρες Ελλάδας):

Παρασκευή 15 Μαΐου
08:30 – 16:00: Γενικός αγώνας ατομικού γυναικών, 1ο μέρος

Σάββατο 16 Μαΐου
09:00 – 10:30: Προκριματικός ανσάμπλ νεανίδων
12:00 – 18:40: Γενικός αγώνας ατομικού γυναικών, 2ο μέρος

Κυριακή 17 Μαΐου
09:00 – 09:45: Τελικός ανσάμπλ νεανίδων
11:30 – 13:40: Τελικοί οργάνων ατομικού γυναικών