Το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη το πανελλήνιο πρωτάθλημα ενόργανης

Το «νέο αίμα» της ελληνικής ενόργανης γυμναστικής αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών και εφήβων – νεανίδων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο (9-10 Μαΐου) στη Θεσσαλονίκη. Η διοργάνωση, από την οποία θα λείψουν κάποιοι από τους μεγάλους πρωταγωνιστές των προηγούμενων ετών, θα αποτελέσει το πρώτο από τα κριτήρια επιλογής για την συγκρότηση των Εθνικών ομάδων ανδρών – γυναικών ενόψει των Μεσογειακών Αγώνων της Πεσκάρα (30 Ιουνίου – 5 Ιουλίου).

Ο Βλάσης Μάρας και ο Λευτέρης Κοσμίδης, οι οποίοι θριάμβευσαν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μιλάνου πριν από ένα μήνα, δεν πρόκειται να αγωνιστούν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Ωστόσο, οι δυο Έλληνες πρωταθλητές θα βρεθούν στην αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας, προκειμένου να τιμήσουν με την παρουσία τους τον θεσμό.

Ο κάτοχος του ευρωπαϊκού τίτλου στο μονόζυγο, Βλάσης Μάρας, πρόκειται να απουσιάσει τόσο από το πανελλήνιο πρωτάθλημα όσο και από τους Μεσογειακούς, στο πλαίσιο του ελαφρού προπονητικού προγράμματος που έχει σχεδιαστεί να ακολουθήσει για φέτος και για το ξεκίνημα του 2010.

«Ο Βλάσης ξεκουράστηκε για ένα μήνα μετά το Μιλάνο, ώστε να ασχοληθεί με τις σπουδές του, να αλλάξει παραστάσεις και γενικά να αποφορτιστεί ψυχολογικά. Το ίδιο είχε γίνει και έπειτα από το Πεκίνο. Ο στόχος για φέτος είναι να έχει λίγους αγώνες και καλούς. Πλέον, θα ξεκινήσει προετοιμασία για το παγκόσμιο του ερχόμενου Οκτωβρίου στο Λονδίνο», εξήγησε ο προπονητής του Μάρα και συντονιστής της Εθνικής ανδρών, Δημήτρης Ράφτης, ο οποίος συμπλήρωσε: «Βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της τετραετίας και θα πρέπει να κοιτάζουμε μακροπρόθεσμα. Θέλουμε ο Βλάσης να έχει κέφι και αντοχές τότε που θα πρέπει, δηλαδή από το παγκόσμιο του 2010 και μετά, όταν θα έχει μεγαλύτερες ανάγκες και η Εθνική ομάδα».

Εξάλλου, ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης στις ασκήσεις εδάφους, Λευτέρης Κοσμίδης, δεν πρόκειται να αγωνιστεί στον κορυφαίο εγχώριο θεσμό λόγω ενοχλήσεων στη μέση, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί η κατάστασή του, αφού υπολογίζεται να συμμετάσχει στους Μεσογειακούς Αγώνες. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα βρεθεί και εκείνος στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει τη διοργάνωση.

Στις απουσίες από το αγωνιστικό σκέλος του πανελλήνιου πρωταθλήματος προστίθεται και αυτή του Βασίλη Τσολακίδη, ο οποίος παραμένει εκτός προπονήσεων εδώ και περίπου ενάμιση μήνα και ακολουθεί θεραπεία, προκειμένου να ξεπεράσει τον τραυματισμό του στον ώμο.

Με αφορμή την τέλεση του πανελλήνιου πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής ανδρών – γυναικών και εφήβων – νεανίδων, στην αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» θα εγκαινιαστεί ο καινούργιος υπερσύγχρονος ηλεκτρονικός πίνακας, ο οποίος τοποθετήθηκε πρόσφατα και μεταξύ άλλων δίνει τη δυνατότητα προβολής των προγραμμάτων των αθλητών σε βίντεο.

Η αυλαία του πανελλήνιου πρωταθλήματος θα ανοίξει το Σάββατο 9 Μαΐου, με το σύνθετο ατομικό όλων των κατηγοριών, το οποίο θα αποτελέσει ταυτόχρονα προκριματικό για τους τελικούς οργάνων της Κυριακής 10 Μαΐου.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης:

Σάββατο 9 Μαΐου
11:00 – 13:30: Σύνθετο ατομικό Γυναικών – Νεανίδων
16:00 – 19:00: Σύνθετο ατομικό Ανδρών – Εφήβων
19:15: Απονομές μεταλλίων

Κυριακή 10 Μαΐου
Τελικοί οργάνων
10:30 – 11:00: Έδαφος (Α), Πλάγιος ίππος (Ε)
11:00 – 11:30: Πλάγιος ίππος (Α), Κρίκοι (Ε), Άλμα (Γ), Ασύμμετροι ζυγοί (Ν)
11:30 – 12:00: Κρίκοι (Α), Άλμα (Ε), Ασύμμετροι ζυγοί (Γ), Δοκός ισορροπίας (Ν)
12:00 – 12:30: Άλμα (Α), Δίζυγο (Ε), Δοκός ισορροπίας (Γ), Έδαφος (Ν)
12:30 – 13:00: Δίζυγο (Α), Μονόζυγο (Ε), Έδαφος (Γ), Άλμα (Ν)
13:00 – 13:30: Μονόζυγο (Α), Έδαφος (Ε)
13:45: Απονομές μεταλλίων